Citat:
În prealabil postat de penticostalul
In acest punct pozitia mea teologica este aceeasi cu a fratelui „Ucenic”.
De aceea am sa dau si raspunsul meu: - Sunt frati ortodocsi si catolici si protestanti care cred ca botezul bebelusilor este valid.
- Eu cred ca botezul valid se face la maturitate. Dar cine sunt eu sa am impresia ca detin toata cunostinta?
Am cunoscut cativa oameni despre care nu am vreo indoiala ca apartin lui Dumnezeu si care erau botezati de mici.
Tipii astia de care iti zic aveau o dedicare pentru Dumnezeu la care eu nu stiu daca voi ajunge vreodata.
Dumnezeu ne va judeca pe fiecare dupa masura de informatie la care am avut acces, dupa cunostinta la care am reusit sa ajungem si, mai ales, dupa implinirea poruncilor pe care le-am inteles.
|
Dar ce inseamna la maturitate ? La ce varsta ar trebui cineva botezat ? Avem in Biblie scris ca X si casa lui sau X si toti ai lui au fost botezati. Ce inseamna asta ? Avem marturii din primele secole in care se spune chiar ca e o mare greseala sa se astepte 8 zile ca sa se boteze un copil ( probabil botezul era pentru ei ce era circumcizia pentru evrei ) .