Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 04.04.2012, 06:01:47
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Cele sapte surle (fragmente)

SFANTA LITURGHIE MAI ȚINE LUMEA

Precum Taina pocăinței sau mărturisirea este judecata milostivă a lui Dumnezeu, ascunsă sub chip smerit, și iubitorii de smerenie dau de darul acesta, asemenea și Sfanta Jertfa a Mantuitorului, din Sfanta Liturghie, ascunde, iarăși sub chip smerit, o taină a ocarmuirii lumii.
Cei vechi știau pricina pentru care nu se arată Antihrist in zilele lor, căci Sfantul Pavel vorbește despre taina aceasta in chip ascuns, dar n-o numește. E Sfanta Liturghie, sau Jertfa cea de-a pururi, despre care a grăit Domnul prin Daniil și apoi Insuși ne-a invățat. Ea este aceea care oprește să nu se arate Antihrist, sau omul nelegiuirii decat in vremea ingăduită lui de Dumnezeu. Căci pentru mulțimea fărădelegilor, demult ar fi trebuit Dumnezeu-Tatăl să sfarșească lumea, insă Dumnezeu-Fiul, Cel ce este iubirea de oameni și de toată firea, mereu se aduce pe Sine Jertfa Sfantă inaintea lui Dumnezeu-Tatăl, mijlocind milostivirea de la El.

Rabdă Fiul lui Dumnezeu pentru noi o răstignire neintreruptă;
Mielul-Impărat stă mereu chezaș inaintea Tatălui, aducandu-se in Jertfa neincetată, rugăminte de mijlocire pentru biata lume.
Că de n-ar fi sangele Mielului, al Insuși Arhiereului-Impărat, Iisus Hristos, dat de bună voie și neincetat preț de mantuire pentru oameni, stand cu iubire și părtinire pentru lume, demult ar fi inecat Dumnezeu pămantul in sangele oamenilor și l-ar fi ars cu foc, desfacand de istov stihiile. Deci sangele Mielului din Sfanta Impărtășanie mai ține sufletul in oase și lumea in picioare.Precum taina pocăinței e un dar al Cerului, sub chip smerit, pentru mantuirea fiecărui suflet in parte,așa Sfanta Liturghie, marea taină, ascunsă iarăși sub chip smerit, mantuiește lumea, sau o ferește de urgiile Antihristului.Iată de ce toată lumea ar trebui să vie la Sfanta Liturghie, că pentru dăinuirea lumii e darul acesta pe pămant.

Ceea ce se poate spune, pe scurt, despre o prea mare taină a lui Dumnezeu, ascunsă in Sfanta Liturghie, care se săvarșește și in Cer și pe pămant, și pentru care mai ține Dumnezeu lumea, am incercat. Dar Sfanta Liturghie este neasemănat mai bogată in taine, care nu se pot depăna pe limbă omenească. Dumnezeu coboară intre oameni și suie oamenii la Sine pe scara Sfintei Liturghii.

PROOROCUL DE FOC

Deci cată vreme mai sunt oameni ce caută pocăința și Sfanta Impărtășanie, Satana n-are putere. Il oprește Dumnezeu. Dar cand oamenii se vor intuneca la minte așa de tare incat vor impiedeca Sfanta Liturghie, cu toată voia lor vrand necredință, in zilele acelea va inceta și Jertfa cea de-a pururi, și va incepe uraciunea pustiirii, precum zice la:
Daniil 12:
Și din vremea cand va inceta Jertfa cea de-a pururi și va incepe uraciunea pustiirii, vor fi 1290 de zile.
E vremea de trei ani și jumătate, in care va propovădui Ilie, cel mai manios prooroc, și va vesti cele șapte cupe ale urgiei lui Dumnezeu – cele de pe urmă – cu care se va sfarși mania lui Dumnezeu. Va fi o vreme de stramtoare, cum n-a mai fost de la inceputul lumii, nici nu va mai fi. In zilele acelea:
Daniil 12:
Mulți vor fi curățiți, albiți și lămuriți; iar cei nelegiuiți se vor purta ca cei nelegiuiți.
Toți cei fărădelege nu vor pricepe, ci numai cei ințelepți vor ințelege (ce vreme e: apropiindu-se a doua venire). Cei fărădelege huliră pe Dumnezeul Cerului din pricina durerilor, care-i frigeau de-și mușcau limbile, dar de faptele lor nu s-au pocăit, zice Apocalipsa.
La plinirea acelei vremi de pe urmă, cand răutatea va fi desăvarșit coaptă, va vesti Ilie, Proorocul de foc, a doua venire a Mantuitorului. Vestirea aceasta, bucuria cea mai mare a creștinilor, va fi primejdie de moarte proorocului adevărat; căci oamenii fărădelegii il vor ucide ca pe Ioan Botezătorul, care era in duhul și puterea lui Ilie, la cea dintai venire. Dar tocmai cand protivnicii Atotputernicului credeau că omorand și pe cel din urmă prooroc, in sfarșit “au terminat cu Dumnezeu”, iată că invie Ilie…
Iudeii și-au dau seama de nebunia potrivniciei lor și de inșelarea Antihristului și, cu infricoșare și cutremur mare, se intorc și primesc pe Iisus Hristos-Dumnezeu, după cum mărturisește despre ei Scriptura.
Proorocul mincinos, Antihristul, prin duhul său necurat cu care lucră și se ține, răscoală pe toți impărații lumii să-i adune la războiul zilei celei mari a lui Dumnezeu, in valea lui Iosafat, la cel de pe urmă război și la cea mai mare vărsare de sange de pe pămant.

A N T I H R I S T

“El e “acela” care va veni in numele său – nu al lui Dumnezeu – evreu de neam, care va tirani sub ascultarea sa tot pămantul. Căci “acela” va primi să fie impărat peste strălucirea tuturor impărățiilor pămantului.

Creștinii – cu numele – din pricina inmulțirii fărădelegilor care sting Duhul, așa se vor slăbi la minte, incat de frică mulți se vor lepăda de Hristos și vor primi toată voia rea și vor gusta toată răutatea răului, “căci credința nu este a tuturora”. Viața lor, slăbănogită de păcat, va da indrăzneală Satanei, care va lucra in “acela” tot felul de puteri și de semne, de minuni mincinoase și de amăgiri nelegiuite pentru fiii pierzării, fiindcă n-au primit iubirea adevărului, ca să se mantuiască. De aceea, pentru că iubesc păcatul mai mult decat pe Dumnezeu, Dumnezeu le trimite amăgiri puternice, ca să dea crezămant minciunii, și să cadă sub osandă toți cei ce n-au crezut adevărul, ci au indrăgit nedreptatea.


Iudeii de odinioară, impinși inlăuntru de “acela” au răstignit pe Domnul, ințepandu-i călcaiul, și nu I-au putut face mai mult nimic; dimpotrivă Domnul, pogorandu-Se prin cruce la cei din inchisoare, a spart veșnicele incuietori, și mare pradă a făcut nesățiosului iad. De atunci umblă protivnicul ca un leu turbat intăratandu-și uneltele, ca măcar faptele și invățătura Mantuitorului să le intunece in necredință.
Neputand nici aceasta, iși aprinde ciracii și pe “acela” al lor care se repetă in fiecare veac de oameni, din zilele Sfinților Apostoli, pană in zilele celui mai desăvarșit Antihrist, din vremea de apoi, cand va propovădui Ilie , ca doară-doară va putea măcar să stingă pe ucenicii lui Iisus de pe fața pămantului prigonindu-i, spanzurandu-i, ucigandu-i, răstignindu-i și in tot felul omorandu-i.


Mai mult, cum zice un Părinte, acest Antihrist – care nu se mulțumește numai cu necredința sa, ci vrea necredința tuturora – nu va avea astampăr decat in ziua cand ar izbuti să ucidă pe Dumnezeu și să-L azvarle din inima și mintea celui din urmă credincios rămas pe pămant; și nu ravnește, nebunul, la o mandrie mai mare, decat aceea de-a termina odată cu Dumnezeu, iar in locul Lui să-și implante in sufletul omului, ca pe o sabie a iadului, chipul său de fiară.


“Acela” nu se mulțumește numai să inșele pe oameni cu amanarea pocăinței pe maine, pe poimaine, la bătranețe, ci luptă nebun cerand:
1. moarte lui Dumnezeu;
2. moarte invățăturii Sale;
3. moarte creștinilor, ucenicilor Săi;
4. pustiire Bisericii Sale și oprirea Sfintei Jertfe celei de-a pururi, care este Sfanta Liturghie.
Chinurile cele de pe urmă, cele de la Antihrist, in care va lucra toată puterea Satanei, vor intrece toate prigoanele cate s-au intețit asupra creștinilor, de la inceput pană in zilele acelea.


(…) Deci cand fărădelegile vor incleșta mintea și inima oamenilor și-i vor sălbătici așa de tare incat vor zice că nu le mai trebuie Dumnezeu și Biserică și Preoți, incat va fi sălbăticirea și nebunia unite peste tot pămantul, atunci vine sfarșitul.

Reply With Quote
 



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cele sapte laude claudelina Rugaciuni 4 27.09.2012 17:25:10
Cele sapte membre sau arte florin.oltean75 Alte Religii 2 05.12.2011 10:28:40
Cele mai sarace tari din Europa sunt cele crestine(ortodoxe) cocacoc Generalitati 70 15.10.2010 12:10:26
Cele sapte plansuri ale Sfantului Efrem Sirul claudelina Rugaciuni 19 14.09.2010 19:06:38
Cele sapte Biserici ancah Din Noul Testament 16 13.11.2008 22:10:49