Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2012, 16:24:23
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Sunt anumite invataturi care vin din Traditie si canoane : perioada relatiilor conjugale, refuzul contraceptiei. Altele vin din fire ,cum ar fi consecintele avortului.Iar altele sunt prea noi pentru a exista o parere clara :cum ar fi conceptia in vitro . In rest infierea copiilor nu vad de ce ar fi un motiv de disputa ,caci nici Sophia nu a zis ca nu e bine sa fie facuta ,si nici nimeni nu cred ca gandeste aceasta ca fiind ceva rau.
Unele masuri dorite de Sophia,si vazute deja in Occident,sunt constructive ,pe principiul : daca raul tot exista ,atunci sa ii limitam consecintele. Umanitate poate exista chiar si in cele mai catastrofale caderi ale omului ,si nimeni nu trebuie alungat,marginalizat,condamnat .
Cine poate sa tina toate regulile convietuirii conjugale ,asa ca in Canoane,sa le tina .Dar sa nu judece cu nici un chip pe cel ce nu poate ,caci atunci a incalcat o porunca mai mare decat canonul trupesc, anume porunca ne-judecarii aproapelui .
Da ,poti afirma ca , crezi in curatenia oferita de urmarea canoanelor,poti afirma ca aceasta e invatatura lui Dumnezeu ,poti sa aduci acest gen de sacrificiu,personal, ca o ofranda a maririi lui Dumnezeu.Te poti socoti pacatos daca nu o faci ,dar pe tine , nu pe altii !
Dar in nici un caz nu mai folositi canoanele pt a va certa si judeca unii pe altii.E cea mai proasta intrebuintare care o puteti da ortodoxiei .
Cuvintul poate zidi. Dar daca il folositi fara o inima calda,si fara a fi atent intotdeauna la interlocutor ,cuvintul poate ucide atunci .
Si eu cred in canoane,si eu as vrea sa le implinesc in viata mea de s-ar putea.
Dar in primul rind cred in iubire,si vreau ca implinirea curatiei sa se faca prin harul lui Dumnezeu,prin impacarea cu ceilalti,si nu prin increderea mandra doar in capacitatile mele.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ti-ai facut tema? spre_rasarit Generalitati 20 30.10.2011 18:11:37
Interzicerea gradinaritului! Miha-anca Generalitati 28 24.08.2011 11:35:33
Franta: interzicerea purtarii valului islamic in public este constitutionala horatiu.miron Religia Islamica 120 24.10.2010 23:22:10
BRAVO ROMANIA!!! Interzicerea drogurilor legale! andreicozia Generalitati 0 11.02.2010 17:26:32