Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.04.2012, 10:11:05
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de drexler_justin Vezi mesajul
Cum ne dam seama daca dorinta noastra corespunde cu voia Domnului?
Acest lucru m'a preocupat si pe foarte mult si inca ma tine in cautare.
Rostind cat mai des rugaciunea "Tatal nostru", viata noastra se va randui asa cum ne este mai de folos.
In aceasta rugaciune sunt cuprinde toate, iar mai ales cererea "faca'se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant".
Mantuitorul ne'a indemnat sa facem astfel, spre a nu trai precum vrem noi, ci precum vrea Dumnezeu.

Cuvantul de mai jos este o rugaciune pe care o poti invata pe de rost, spre a o rosti in fiecare zi.

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
"Doamne, eu asta imi doresc dar, te rog, sa se faca voia Ta, nu voia mea,
chiar daca lucrul acesta m-ar durea pe moment.
Am incredintarea ca Tu iei mereu cele mai bune decizii pentru mine."
Sfantul Ignatie Briancianinov spune: "A cunoaste voia lui Dumnezeu este unul dintre cele mai mari daruri ale Duhului Sfant."
Astfel, sa ne ferim de pretentia mandra de a afla imediat voia lui Dumnezeu, care este lucru anevoios.
Cu cat suntem intunecati de mai multe patimi, cu atat intelegem mai greu cuvantul si voia lui Dumnezeu.
Pe cat ne vom smeri, in rabdare, rugaciune staruitoare si dragoste de aproapele, pe atat ni se vor lumina toate.

Cautarea voii lui Dumnezeu poate aduce multa oboseala, daca nu este facuta cu smerenie. Iti spun din propria experienta.

Last edited by windorin; 25.04.2012 at 10:16:02.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ingerii pot face voia lor proprie? sergiu Din Noul Testament 23 03.08.2012 16:12:03
Faca-se voia Ta sau voia mea? caliyo Generalitati 22 25.06.2012 17:54:32
Voia lui Dumnezeu Mtcrysty17 Generalitati 146 24.11.2011 11:25:29
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39
David, Rege neînfrînt prin voia Domnului ben_gal Intrebari utilizatori 139 16.04.2010 08:29:37