Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2012, 09:22:42
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stanciuf Vezi mesajul
vad pe geam oameni care cauta prin gunoaie si ma gandesc ca in ritmul asta asa voi ajunge si eu. inevitabil ma gandesc la bani.
Ce-i cu acest pesimism necreștinesc ? Ați auzit ce s-a întâmplat ? Domnul nostru a înviat ! Este Acela care ne-a spus că Dumnezeu are grijă de păsările cerului și de crinii câmpului. Toată grija noastră să fie să urmăm calea Lui și să sporim în El, și toate se vor adăuga nouă!

Nu credeți chestia asta ? Dar că Domnul, în cei trei ani și jumătate cât a predicat, a trăit în mare sărăcie, fără niciun venit regulat, credeți ? Cu toate astea, nici El, nici Apostolii Săi nu își fac prea mari griji materiale. Niciunul nu arată că s-ar teme să ajungă să răscolească prin gunoaie. Mereu se găsea cineva să-i găzduiască și să le dea să mănânce, ba chiar să-i ospăteze. Singurele situații când vedem că transpar griji materiale sunt:
-când seara era aproape și erau adunați mulți oameni, care nu mai aveau timp să ajungă pe la casele lor din satele vecine. Atunci, puținele merinde pe care le aveau la ei Domnul și Apostolii au ajuns tuturor. Pe cale supranaturală, Domnul i-a hrănit pe toți care veniseră să Îl asculte. Cu altă ocazie, episodul s-a repetat.
-când se ajunge la scadența impozitului. Domnul îi spune atunci lui Petru să pescuiască, urmând să găsească un ban de aur în gura peștelui. Așa a fost, și și-au plătit impozitul religios. Dv când ați plătit ultima dată taxa anuală la Templul Său?

"Excepții". "Minuni cum n-au mai fost". Ba au mai fost. Zi de zi, timp de zeci de ani, un întreg popor, Poporul lui Dumnezeu, a fost hrănit cu pâine proaspătă și apă bună în chip supranatural. Pâinea curgea de sus, tot ce trebuia era să se aplece să o ia. Apa îi urma oriunde se duceau. Deși erau foarte bune, s-au găsit, totuși, oameni să spună că s-au săturat să se tot hrănească și să tot bea ceea ce Dumnezeu le oferă și s-au răsculat. Nu cumva sunteți asemenea acelora ?

Mama dv a făcut, cu adevărat, un gest nobil. I-a oferit Domnului bună parte din ceea ce era averea ei. Eu aș fi foarte mândru să am o așa mamă. Dar dv, nu îmi păreți prea mândru. "De ce i-ai dat lui Cristos, mamă, și nu mi i-ai dat mie ?!" este ceea ce, în fond, spuneți.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 20:51:24
Aproape de noi - copii cu deficiente cristina2012 Umanitare 9 18.07.2012 13:53:11
Departe si aproape de Dumnezeu tatolivia Intrebari utilizatori 0 12.05.2012 18:05:14
Iertarea de aproape contradictorie Matei 18 cu 15-17 Radu32 Despre Sfanta Scriptura 23 06.08.2010 09:38:13
Iadul este atat de aproape de noi! Ioan_Ciobota Generalitati 15 20.04.2008 18:33:21