Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2012, 18:52:00
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Există un grup de catolici charismatici în București. Ei se adună prin subsolul Catedralei Sf Iosif, fiind tolerați de autoritățile diecezane din prea mare îngăduință. În mod curios, ei își spun "creștini charismatici", denumirea de "catolici" pare să le pută. Există (sau exista) și o pagină net a lor, dar nu am acum porinrea să sap după ea. Uneori, deși preferă să se întâlnească între ei, mai vin și la Liturghia parohială de Duminică, unde pot fi recunoscuți prin faptul că înalță mâinile la "Pater noster" (sau își dau mâinile unul altuia), pesemne ca să primească ceea ce ei denumesc "duh sfânt". Făceam și eu chestia asta când practicam yoga cu Bivolaru, numai că îi zicea "energia cristică a universului".
Dar, un lucru e clar: nu am auzit să vorbească în limbi. Nimeni nu pretinde a vorbi în limbi, chiar dacă îi auzi a pretinde că "îl au pe duhul".

Deosebirile dintre catolicii charismatici și penticostalii charismatici cam acestea sunt: primii nu vorbesc în limbi, ascultă "Radio Maria" (un post care se pretinde "radio catolic") și împart, fără să ceară aprobarea nimănui, fițuici cu "mesajele Sfintei Fecioare" de la Medjugorje. Și cred că nu îl înjură pe Papa. Cel puțin, nu cu voce tare. Au nevoie, încă o vreme, de acces la subsolul Catedralei.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sfinti catolici nutucutu Biserica Romano-Catolica 309 20.12.2021 13:04:51
Episcopii catolici Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 145 16.11.2016 08:14:07
pentru catolici: cum vine Sfanta Lumina in fiecare an caminaris Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 13 31.08.2009 19:39:33
"sfinti catolici" umilinta Biserica Romano-Catolica 7 04.04.2008 10:31:14
Ortodoxi-Catolici daniel7 Stiri, actualitati, anunturi 1 03.12.2007 18:39:42