Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Fara a face reclama vreunui nume de vin sau altuia , adaug si eu ca dupa ce se termina de respectat toate rigorile impuse vinului liturgic fiecare parinte tine cont de starea lui de sanatate, in a-si alege vinul liturgic. Sunt parinti suferinzi de gastrite, ulcere gastrice si duodenale sau de colecistite si atunci stiind ca la sfirsitul liturghiei el consuma(in limbaj liturgic, ,,potriceste sfintele") toata sfinta impartasanie ramasa in potir vinul respectiv trebuie sa nu-i provoace tulburari gastroimntestinale care doamne feresre sa ajunga pina la voma .
De asemenea parintele trebuie sa se gindeasca si la faptul ca impartaseste noi nascuti si sugari si ca atare sa nu fie refuzata pt. gust (aruncata afara) sfinta euharistie.
Si la biserica la care merg eu se foloseste vinul Kagor, basarabean , care este un vin dulce si rosu , usor acceptat de copii ca si in caz de suferinte digestive. Este f. bun dar se gaseste discontinuu.
Se folosesc vinuri de preferat rosii , cu taria de la 10 la 13 grade. Fiecare preot ingrijindu-se de procurarea vinului .
In rest am avut si eu surpriza sa descopar pe etichetele vinurilor bisericesti (eu sunt un cumparator si folositor de vin bisericesc) cum ca contin resturi din substantele folosite la stabilizarea fierberii , la coservare, limpezire, adica cum ca nu ar fi pure-pure. Dar acestea sunt urmarile cultivarii si producerii in cantitati industriale de vin.
|
Buna Zaharia!Stiu o "sursa" de vin Kagor,unde ,cu ajutorul lui Dumnezeu ,nu-i..disconinuu..Daca ai vreodata nevoie,sau preotul are nevoie,contact me!Asemeni si voi "degustatorii" de Kagor,sau cei care doriti sa duceti in dar la ALTAR,acest vin.Este destul de apreciat,si cautat,numai ca nu stiu oamenii unde sa-l gaseasca.Nu ezitati!Ivana C.