![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata si alte citate din aceeasi sursa:
Dimpotrivă - atâtea cate erau, cuvintele lui profetice nu-ți vorbeau în clar, ci te chemau discret la căutarea sensului rătăcit printre alte sensuri, așa cum s-a întâmplat când părintele a prezis marile cutremure ale secolului XX, spunând că Bucureștiul „se va oua de două ori”, iar la a treia ouare, marele oraș va fi șters de pe fața pământului pentru păcatele lui. Tot așa, în ascunzișul tainei, părintele va rosti încă din 1940 o profeție legată de ascensiunea comunismului, dar și de înlocuirea lui cu o ispitire și mai mare: „Zdreanța roșie, secera și ciocanul, steaua cu cinci colțuri o să dispară, dar va veni steaua cu șase colțuri, anarhia, și va fi vai și amar de lume (...) Asta va fi peste mulți ani, și nouă, Dumnezeu nu ne va hărăzi să vedem acele vremi (...) Mie nu-mi va fi dat să văd, după sărbătoarea deșartă a victoriei, câți dintre cei drepți au mai rămas. Căci după această victorie deșartă, puțini dintre cei drepți vor fi în picioare și la sărbătoare. Peste tot vor fi naimiți (vânduți dușmanului) și abia atunci va începe o noua luptă, fără jertfă de sânge, dar la fel de lungă ca și cea pe care am început-o noi acum!” „Începe timpul mucenicilor” Neîndoielnic, părintele își cunoștea sfârșitul. Ucenicul său, Preasfințitul Daniil, episcopul ortodox din Vârșețul Voivodinei, își amintește că, în decembrie 1988, la ultima lor întâlnire de la Prislop, părintele a plâns pentru prima și ultima oară, în fața obștii adunate să celebreze apropierea sfintelor sărbători de Crăciun. Anul următor, în prag de iarnă, părintele va cădea nemișcat la pat și se va stinge sfielnic și tăcut, ca pâlpâirea unei lumânări suflate de boarea unui vânt. Nimeni nu poate ști cui anume îi erau adresate lacrimile de la Prislop. Cu siguranță, era un semn de despărțire, dar și de întărire a ceea ce se spune că profețise pentru ultima oară poporului român, cu puțin timp înainte de căderea comunismului: „Îmi pare rău pentru voi. Frica e de la diavol... Îmi pare rău pentru voi. Vor cădea mulți dintre cei aleși. Vă vor pune impozite, taxe și alte dări. Nu veți mai putea fi sfinți... Acum nu mai e timpul sfinților. Acum începe timpul mucenicilor”. Last edited by antoniap; 26.05.2012 at 13:58:26. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
parintele Arsenie Boca | 06dec | Mari Duhovnici si predicile lor | 34 | 07.12.2013 18:02:21 |
PARINTELE ARSENIE BOCA | elena4018 | Mari Duhovnici si predicile lor | 76 | 04.12.2013 17:31:22 |
Parintele Arsenie Boca | marlene | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 31.12.2009 12:44:31 |
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 04.02.2007 15:57:47 |
|