Citat:
În prealabil postat de Doriana
Delia, asa mi s-a raspuns mereu; cu citate din Biblie. Dar intelege, te rog, ca 2 miliarde de oameni, intre care multi copii sau netraitori ai credintei, deci nepropovaduitori, nu pot fi luati la gramada si anatemizati fara macar ca BO sa ridice vreun deget incercand sa-i mantuiasca, fiindca nici macar nu ii cunoaste. Adica, te nasti si afli ca esti dat anatemei de catre ortodocsi. Sau pote nu afli niciodata... Hmmm...
|
Nu, ideea era alta.
Vroiam doar sa stiu daca dvs. np, sunteti asa de indignati doar la auzul acelor cuvinte din randuiala revenirii la ortodoxie sau va indignati si la cuvintele apostolul Pavel care cere unei comunitati intregi sa-l blesteme si excomunice pe acel incestuos.
E posibil sa ma insel, dar din ce ai spus, s-ar putea cumva deduce, ca motivul care te retine sa revii la ortodoxie e dat de acea randuiala care cere lepadarea de toate ereziile si ruperea relatiilor cu cei care continua sa le sustina.
De aceea am intrebat, tu ce ai fi facut daca ai fi fost ruda cu acel incestuos din Corint, despre care apostolul Pavel le-a zis celorlati sa-l dea satanei?
L-ai fi dat sau nu?
In discutia de aici nu era vorba despre miliardele de neortodocsi care n-au auzit niciodata de ortodoxie. Sau era? Scuze, n-am citit decat putin.