Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Poate sint superficiala insa mie mi se pare ca:
1. NP aparuti nu v-au facut nici o catehizare. V-au prezentat mesajul mintuirii (care, poate, e mai scurt decit rugaciunea "Tatal nostru") iar dumneavoastra ati spus OK. Ati fost chiar cucerita de "mesajul mintuirii" sau din spirit de fronda (in bisericile traditionale nu e nimeni bagat in seama, accentul se pune intre om si Dumnezeu in timpul slujbei, nu intre om si om) ati acceptat intrarea in secta/cultul NP?
|
Intrebarile sunt prea personale. Iar ma ispititi sa vorbesc despre mine. :)
Citat:
2. Care sint dovezile practice ale eficacitatii caii pe care mergeti?
|
Mantuirea. Iar mantuirea este scoaterea din pacat si efectele lui. Nu ca nu am mai avea pacat, dar stim in ce hal eram cand ne numeam (nu eram) ortodocsi si vedem cata putere de schimbare are Dumnezeu, in mana caruia ne-am incredintat viata.
Citat:
3.Daca biserica dumneavoastra va invata ca drumul spre Dumnezeu si spre mintuire ocoleste desertul (deci golul sufletesc despre care vorbiti si despre care aflam foarte multe de la sfintii nostri), ca ar fi un drum presarat numai cu floricele si euforie, imi pare rau pentru dumneavoastra ca puteti crede asta.
|
Poti merge pe flori si sa ai sufletul gol. Si poti merge pe spini si sa ai inima plina de bucuria lui Hristos, care te intareste. Daca sufletul tau este gol, deci fara Hristos, inseamna pur si simplu ca Hristos nu e acolo.