Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2012, 16:50:10
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nu exista decat o religie pe pamant ,si anume Hristos. Restul sunt simple basme . Si nici macar nu este o religie aceasta ,ci e insasi viata noastra .Hristos e insasi viata noastra . Cei bolnavi nu pot fi insanatositi de mahomed ,ci doar de natura pe cale normala, sau de Hristos,Fiul lui Dumnezeu,pe cale supranaturala . La fel cei saraci,cei flamanzi,cei morti ,nu pot fi alinati decat numai de Hristos.
Si atunci unde este ecumenismul(ma refer la crestini aici) ? Nu cumva la cei care au crezut macar o clipa ca Hristos nu este totul ? Caci daca Hristos e totul ,dispare obiectul acestei dispute. Hristos e toata viata noastra ,toata speranta noastra ,singurul Adevar pe care il cunoastem ,si singura Luimna care ne poate lumina.
Nu stiu raspunsul la multitudinea de culte aparute,nu stiu de ce Dumenzeu a ingaduit sa se intample asta . Eu insa ramin ortodox in aspiratie ,si crestin in fiinta.
Fiecare ramina cum va vrea,Dumnezeu stie ce e mai bine pt fiecare .
Daca orotodoxia e un drum greu ,caci despatimirea e greu de realizat ,exista lucruri simple care le putem face :sa iubim pe Hristos ca pe insusi viata noastra ,si pe ceilalti ca si cum ar fi Domnul in ei.
Daca aceste lucruri simple nu le facem ,cum putem sa privim la cele inaintate: la sfintii care s-au retras in pustie,la cei care si-au lasat viata pt rugaciune,la cei care si-au invins orice nevoie a trupului ?

La ce ne ajuta sa impartim certificate in stinga si in drepata ,cine vorbeste corect si cine nu? Oare razboiul nu este in noi insine? Oare nu aceasta e ortodoxia?
Ma bucur Iustin ca ai inteles ce am vrut sa spun. Probabil ca ma exprim eu prost dar daca ei nici pe tine nu te inteleg, inseamna ca mai este o lipsa dincolo de exprimare.

Pentru Tomita: exista o singura Cale care duce spre viata vesnica: Hristos. Si pe aceasta Cale nu se poate merge oricum pentru ca este stramta, deci se poate merge numai dupa regulile stabilite de Cel ce ne-a aratat Calea, singurul care o cunoaste cu desavarsire.

Niciodata Domnul nu a spus ca este bine de facut pacate si de mers cu ele in Imparatie, niciodata. A spus doar ca nu trebuie aruncata piatra pentru ca El a venit sa-i salveze pe oamenii pacatosi, nu sa-i piarda. Sunt doua lucruri absolut distincte. Acceptarea pacatosului in biserica pentru a-i acorda o sansa la vindecare este una, care vine de la Dumnezeu, in timp ce legalizarea pacatului pentru ca omul sa nu se mai vindece niciodata si sa moara bolnav NU vine de la Dumnezeu. Nu stiu cum as putea sa va spun mai clar.

Pentru Mihnea: nu ma refeream la un nou legamant cu altii decat crestinii ci exact la acesta facut cu crestinii. Iustin a explicat bine: la scara mondiala nu exista si nu va exista alt legamant decat acesta platit cu sangele lui Hristos, deci despre acest legamant este vorba, de clauza lui: via este data celor ce aduc roada si luata de la cei ce nu aduc, deci la nivel individual in cadrul crestinismului. Concluzia care rezulta este faptul ca legamantul este unul individual, al lui Dumnezeu cu fiecare crestin in parte, nu a lui Dumnezeu cu o confesiune.
Ceea ce aduce si o alta lumina asupra cuvintelor din VT si NT: in noul Legamant al lui Dumnezeu cu omul, Dumnezeu va scrie Legea Sa direct in inimile oamenilor ca sa nu mai aiba nevoie sa fie invatati de vecinul, si sa nu se mai strapezeasca dintii copiilor de agurida mancata de parinti.

Pentru Ioan: am vazut acum despre ce anume vorbea Iustin, cu supararea de la ora 6, si vad ca din pacate este chiar mai trist decat se intelegea din postare, ma acuzi in mod direct de rea intentie (zici ca aleg eu sa (te) supar). In cazul acesta, voi refuza de aici inainte sa-ti mai adresez vreun cuvant, asa poate o sa te convingi ca nu am absolut nimic cu tine (nimic de tipul relei intentii etc).

Last edited by Tartaruga; 18.08.2012 at 18:58:44.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ecumenism? BogdanF2 Generalitati 150 21.12.2014 21:06:04
Ecumenism ancah Biserica Ortodoxa Romana 206 31.05.2010 03:51:19
ecumenism alexandra Generalitati 15 20.04.2008 16:10:49
Ecumenism Iacov Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 178 08.10.2007 20:02:36
Ecumenism Noesis Generalitati 13 17.07.2007 09:35:57