![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
La noi in familie Sfanta Parascheva a fost mereu cinstita. A fost una dintre sfintele cu care am facut cunostinta de micuta.
Bunica mea avea foarte mare evlavie la ea, tinand post negru in fiecare vineri in cinstea ei, cam de la varsta de 30 de ani pana in ultima zi a vietii sale, ii facea coliva pe 14 octombrie si facea milostenie in numele ei. A ajutat-o foarte mult Sfanta Parascheva in timpul vietii, iar eu am visat-o de Pasti pe bunica, spunandu-mi ca a ajuns in rai datorita "comorilor Sfintei Parascheva". "Izbaveste-ne pe noi, maica, de toata boala, de ciuma, de holera si de vraimasi; izbaveste-ne pe noi, maica, de lacuste, de gindaci si de toata rautatea; izbaveste-ne pe noi, maica, de foc, de grindina si de fulger; izbaveste-ne pe noi, maica, de chinul cel de veci si de ceasul osindirii si ne invredniceste a dobindi prin rugaciunile tale starea cea de-a dreapta in ziua judecatii, prin mintuirea sufletelor noastre, ocrotindu-ne si hranindu-ne in pace pana la rasuflarea cea mai de pe urma, ca sa-ti cintam:..." Si mie personal Sfanta Parascheva mi-a ajutat de multe ori. Cred ca cel mai de pret ajutor pe care l-am primit este faptul ca, rugandu-ma putin in fata icoanei sale inainte de spovedanie, am putut sa marturisesc un pacat pe care imi era tare rusine sa il spun. Tot ea m-a ajutat sa ajung si eu la Iasi, la cateva luni dupa moartea bunicii, sa ii multumesc pentru toate mijlocirile sale si sa las si eu o hartie in cutia special amenajata pentru marturiile credinciosilor in viata carora a lucrat Sfanta. "Suntem plini de pacate, indurate Doamne, si greu se lupta sufletele noastre gandind la judecata, caci ce vom face noi pacatosii, napadindu-ne deodata neprevazutul sfarsit ? Mila cerem, Doamne, mila Hristoase al nostru, caci nu avem chip de indreptare; nu trece cu vederea rugaciunile noastre si pocainta, care in tot ceasul dupa pacate ne-a cuprins si primeste ca inchezasuitoare a bunei noastre vointe si a temerii de Tine, rugaciunea aceasta, pe langa care Ti-aducem mijlocitoare si pe maica noastra Parascheva, cantand cu dansa dimpreuna : Aliluia !" Bucura-te, Parascheva, mult folositoare!
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mergem din nou la Sfanta Parascheva! | glykys | Generalitati | 27 | 01.05.2013 10:26:46 |
Sfanta Parascheva | anipopa65 | Intrebari utilizatori | 1 | 14.10.2011 22:30:50 |
Sfanta Cuvioasa Parascheva si Sfanta Mucenita Paraschevi | VLAHOPOL | Intrebari utilizatori | 5 | 17.02.2011 19:02:09 |
Sfanta Cuvioasa Parascheva | mihele_m | Intrebari utilizatori | 0 | 07.06.2010 16:06:21 |
Sfanta parascheva | catalinabalhui | Generalitati | 11 | 28.10.2009 12:27:43 |
|