Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2012, 11:37:43
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit Incercari de acaparare a stiintei de catre ateism. Ostracizarea credinciosilor.

Acest topic doreste sa atraga atentia asupra curentul nou ateist este extrem de agresiv la adresa oricarui fenomen religios, promovand ideologia ateista (in special in mediile intelectuale, academice) si sustinand indirect ca oricine studiaza adecvat stiinta sau participa la discutii pe subiecte stiintifice si filozofice, trebuie sa sa fie ateu, trebuie sa excluda orice manifestare sau practica religioasa.

In mod tenetios si insidios, se incearca conturarea unei imagini peiorative oricarui fenomen religios precum si a oricarei persoane credincioase care implicit (in viziunea ateilor) este "inferioara (cognitiv, intelectual, psiho-afectiv...)" si "incapabila" de studiul stiintific adecvat si intelegerea diverselor paradigme stiintifice.

Slabiciunea ateilor este evidenta intrucat, incapabili fiind sa poarte discutii filozofice oneste, folosind limbajul adecvat filozofic si stiintific (respectand reglui de polemica civilizata) in aceea ce priveste ontologia si antropologia, ostracizeaza pe orice incearca sa atraga atentia asupra pericolului ingnorantei filozofice, metafizice, religioase.
Se folosesc de "puterea lor" pentru a-si ascunde abuzurile, pentru a "sterge" urmele ostracizarilor...

Daca ar fi fost pertinente afirmatiile ateilo in ceea ce priveste inutilitatea si inferioritatea teologiei, a religiei ar fi trebuit sa poata demonstra acesta folosind limbajul stiintific si filozofic adecvat, aratand inechivoc erorile teologiei precum si incapacitatea credinciosilor de a studia si intelege adecvat stiinta. Insa fiind vadita ignoranta lor, au preferat sa actioneze in "umbra ignorantei" "intunericul ostracizarii"... ca sa nu observe nimeni neputinta lor si ingoranta lor filozofica in primul rand.

Idolatrizarea stiintei este un pericol real pentru societatea noastra contemporana. Oare am uitat de impactul ateismului comunist asupra societatii, culturii, Bisericii?

Prin aceasta doresc sa supun atentiei dvs. manifestari inadecvate elocvente in acest sens, in care o persoana, care studiaza adecvat stiinta, promovand studiul stiintifc adecvat (ceea ce implica indirect combaterea pseudo-stiintei) a fost ostracizata din motive religioase intrucat sustinea independenta stiintei fata de filozofie si teologie, intrucat afrima ca intre stiinta si teologie NU poate exista conflict, ci conflictul este doar in domeniul metafizic (si nu fizic supus epistemologiei) intre filozofia ateista care conferta pardigmelor stiintifice un sens existential ateist (de cele mai multe ori nihilist) si teologie (in special cea ortodoxa crestina care confera paradigmelor stiintifice - ce descriu exclusiv modul de functionare al universului - un sens existential hristocentric din punct de vedere al cauzei si al scopului).

Se doreste un semnal de alarma fata de abuzurile la adresa constiintei, libertatii umane, gandirii umane.

Evident ca nu se doreste o afirmare a incompatiblitatii intre stiinta si teologia ortodoxa, dimpotriva, intre stiinta si teologia ortodoxa nu poate exista contradictie, modelul si metodologia patristica fiind elocvente in acest sens.

Va rog sa obervati inclusiv in aceste situatii, adevaratii dusmani ai omului: patimile, pacatele si duhurile dracesti si nu omul.

"Singurul lucru necesar pentru ca raul sa triumfe este ca cei buni sa nu faca nimic" Edmund Burke
"Somnul ratiunii naste mostri" Francisco de Goya

Doamne ajuta.

P.S. Rog ca userii care participa la discutii sa se raporteze la constiita lor, la libertatea umana, la Adevar. NU sunt interesat de certuri si discutii inutile care vizeaza persoane, ci consider ca atitudinile trebuie analizate in polemici adecvate. Orice om greseste... orice om se poate pocai daca vrea.

"Stiu ca nu stiu nimic insa stiu ca pot sti mai multe decat stiu" (Socrate)
"Nu pretind ca stiu ceea ce stiu sigur ca nu stiu" (Socrate)
"Singur Dumnezeu este intelept" (Socrate)
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Studiu:Legatura AUTISM-ATEISM bin000 Teologie si Stiinta 15 26.03.2012 13:35:17
Catehizarea credinciosilor marian_grajdan Intrebari utilizatori 1 26.09.2011 15:04:05
Psaltirea-o carte a sufletului credinciosilor Daniel777 Despre Sfanta Scriptura 49 01.01.2011 18:08:10
Rabdarea in incercari sau lupta lui Iacob cu ingerul OPRANHORIA Intrebari utilizatori 2 28.04.2010 09:01:48