Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2012, 14:33:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
Fiziolog e diferit de botanist, sau de cel ce cerceteaza biologia dintre specii explicit. Linnaeus a zis ca oamenii pot fi clasificati ca maimulte, in vremea cand Darwin nu exista.
Cred ca discutia incepe sa alunece spre un dialog fara orizont, doar de dragul de a ne contrazice. Ati spus ca Paulescu nu avea legatura cu biologia, era doar om de stiinta. Eu v-am spus ca avea, era si fiziolog, iata de exemplu defintia din dex a fiziologiei: Ramură a biologiei care se ocupă cu studiul proceselor ce au loc în organismele vii.
Citat:
Daca acesta e citatul la care va referiti, se pare ca ati taiat ideea lui Darwin in jumatate.
Eu nu am taiat ceva, dvs. nu ati citit cu atentie mesajul si nu ati inteles exact la ce se refera acea parte. Am spus ca acel capitol se intitula "Asupra imperfectiunii arhivei geologice" si am completat ca Darwin spera ca in viitor paleontologia sa completeze arhiva geologica si sa furnizeze dovezile necesare. Tocmai de aceea am dat si continuarea, ce s-a descoperit pana azi in paleontologie.
Dvs. nu intelegeti si apoi scrieti si o morala, cu porunca IX. Bazati-va mai intai pe prezumtia de nevinovatie si intrebati daca e o nelamurire.
Citat:
Dar in fapt nu conteaza ce Darwin credea. Daca vreti sa criticati Darwin, va dau un mod mult mai simplu: (desi mi se pare ca nu intelegeti ce e o mutatie) Selectia naturala nu are ca motor principal mutatia (desi mutatia poarta un rol) ci selectia selectioneaza trasaturi si exista mai multe mecanisme in a le alege.
Probabil aici ati scris tot din cazua neintelegerii a ceea ce doream sa spun despre fosile. Nu ce spunea Darwin doream sa arat sau ce greseli a avut, mai important e citatul din acel curator, cu situatia de azi a arhivei fosilifere. Ce doream sa arat cu citatul din Darwin este ca fosilele intermediare sunt o parte esentiala in demonstrarea teoriei, altfel ramane doar o povestire SF fara o baza. Fosilele intermediare ar arata ca evolutia a avut loc in trecut, fara ele ramane o povestire. Iar daca adaugam si imposibilitatea transformarii speciilor complexe in alte specii, aratata de gentica, rezulta ca e doar o teorie care nu are o baza stiintifica.
Legat de pasajul urmator din mesajul dvs., azi nu mai avem teoria lui Darwin, ci neo-darwinismul. Neodarwinismul e o completare a darwinismului cu mutatiile, adica selectie si mutatie. Teoria lui Darwin se baza pe selectia naturala, nu explica cum au loc transformarile. S-a introdus partea de genetica, dar s-a dovedit ca nu pot avea loc astfel de mutatii, genomice.
Imi screiti cum se formeaza o fosila, dar nu asta e problema, pentru ca avem o multime de fosile, ar fi trebuit sa fie si o cantitate apreciabila de fosile intermediare, intelegeti?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43