Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2013, 19:50:44
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Celestial Pottery,

Nu doresc sa va contrazic, cu atat mai mult cu cat va dau dreptate intr-o anumita masura.
Mafia la care va referiti probabil e Masoneria.
Totusi, trebuie sa va aduc aminte ca Anglia e inca monarhie, deci nu cred ca "delirul regicid" a inceput acolo.
Desi Anglia are o anumita influenta nefasta in epoca moderna, asta recunosc, aceasta influenta nefasta nu cred ca e neaparat mai mare ca cea a Frantei sau Germaniei.
Revolutia Franceza este un eveniment aproape unic prin cruzime si gandire scelerata si apropos de regicid, Franta si nu Anglia a fost cea care si-a decapitat regii si i-a dezonorat.
Sa nu se inteleaga de aici ca iau apararea Angliei.
Apoi daca ne gandim la Germania, cu experienta nazismului, a celui de-al doilea razboi mondial, si chiar a comunismului (Marx era evreu din Germania iar Engels german), fara sa mai punem la socoteala faptul ca Lenin a fost trimis in Rusia sa faca revolutia bolsevica pe banii nemtilor si cu sprijin de la serviciile secrete germane, lucru astazi de necontestat dar explicabil prin faptul ca Rusia si Germania in 1917 se aflau in tabere opuse iar Lenin trebuia sa destabilizeze situatia in Rusia.
Asa ca e foarte greu de spus cine are responsabilitate mai mare pentru situatia actuala.
Si nu cred ca e productiv sa aruncam vini colective asupra unor popoare intregi.
Pana la urma si acele popoare au cazut victima ambitiilor propriilor conducatori.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De la lume adunate, si-napoi la lume date... ucenic Generalitati 27 28.06.2012 22:50:26
Despre lume si lepadarea de lume buiacu gabriel Intrebari utilizatori 12 10.08.2010 11:27:11