Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Pelerinaje la locuri Sfinte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2013, 18:51:51
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit Lavra divevoo

PRIMA ZI LA DIVEVOO

Dar nu am apucat sa intru in manastire,eram primprejur ,nici nu stiam pe unde este intrarea,si pe cind am aflat tocmai veneau citeva persoane din grupul nostru.Studentul imi zice ca si el vrea la gazda,dar inainte sa mergem sa ne inchinam la moastele Sfintului Serafim avea dreptate caci Sfintul ne-ar fi putut ajuta in nevoile noastre urgente si de altfel a si facut-o !!La intrare am avut parte de un control electronic,al bagajelor ca la vama in aeroporturi ,paza mare la intrarea in curte.!Ne-am pus bagajele pe lateral de gardul din fier pus ca un culoar la inchinare.Se intra din curte pe o usa laterala direct la racla cu moastele Sf.Serafim ,care in biserica era situata in stinga altarului,iar linga ea era icoana Sfintului ,facatoare de minuni ,in dreapta era icoana UMILENIA ,facatoare de minuni.Stam la rind cam peste o ora,totul mergea bine ,nimeni nu putea intra inaintea altora !Am simtit la inchinarea la moastele Sfintului Serafim ,ca sunt o mare pacatoasa.Acest sentiment benefic nu l-am mai simtit niciodata la inchinarea la moastele sfintilor de pe unde am umblat ,decit aicea!Am intrat in biserica print-o usa mica pazita de doi oameni ,poate gardieni ,am cumparat luminari ,de la pangarul din biserica,am cumparat o icoana inramata cu Sfintul Serafim si una cu Maica Domnului Umilenia,am dat pomelnice pentru 40 zile,dar tocmai pentru cea mai draga persoana ,pentru fiica mea nu mi-a fost acceptata caci acolo si peste tot in Rusia daca nu ai numele unui Sfint sau Sfinta nu te pomenesc.La numele de Manuela ,maica a deschis niste caiete si verdictul a fost ca NU se poate sa o treca la pomelnic!.Din pacate nu o cheama Emanuela ci Manuela si concluzia era aceea ca nu are nume care sa poata fi pomenit la altar!..numai aicea mi s-a intimplat asta !!
Am plecat cu studentul la hotel si acolo el a reusit sa o faca pe doamna de la cazare sa ist dea seama ca noi voiam cazare,asa incit ne-a scris pe un biletel doua adrese.Eu i-am zis sa o luam la strada cea mai apropiata ,dar el a zis ca nr.200 poate fi departe pe strada si a zis sa cautam strada cealata Gagarin ,unde era specificat numarul 40 .Dar dupa indicatiile unui politist strada era departe .M-a pus sa il astept la un magazine alimentar pe o strada principala ,aproape de manastire ,pina el gaseste strada.Intre timp ,el nu mai venea si atunci a trcut o doamna ,care mi-a creiat impresia de déj vu ,adica parca am mai vazut-o undeva !Ea mi-a zis:is SOFIA?la care eu i-am raspund DA,asa se spune si in limba rusa.Atunci mi-a facut semn pe unde sa o iau ,adica prima la stinga si apoi am tot intrebat,abia 3 colturi de strazi mai incolo am dat de strada cu pricina.Dar pentru ca biletelul a ramas la student eu nu am retinut bine numarul casei,ci 20 in loc de 40,iar dupa o deplasare de-a lugul strazii cu bagajul pentu 3 zile pe fond de nesomn eram praf!A iesit o tinara care aflind ca sunt din Romania si vazind ca nu se poate intelege cu mine in ruseste a fost foarte inspirata si a sunat pe o cunostinta care caza si era romanca,adica i-a spus ea in rusa care este problema mea si mi-a dat-o la telefon si cind am vazut ca vorbeste romaneste si am cu cine ma intelge,am respirat usuratami-a zis ca are locuri de cazare,fata mi-a spus adresa si s-a oferit sa ma insoteasca.Tocmai ma gindeam pe unde umbla studentul si cum sa il anunt ca am rezolvat cu cazarea!...cind apare LA FIX in lungul strazii.La ideea lui am luat un taxi ,el umblind atita pe jos da si eu,stia ca e departe.Si intr-adevar gazda noastra statea pe strada principala de unde am plecat noi ,aproape de alimentara cu pricina de unde ne-am despartit.Am aflat ulterior ca sefa de la alimentara este tot romanca si nu era de serviciu.Ca eu tot voiam sa intreb acolo la alimentara daca stiu pe cineva care cazeaza pe acolo..am abandonat ideea care mi-a venit pe parcurs,in timp ce asteptam pe student, gindind ca nu ma pot intelege in rusa cu ei..dar imi dau seama ca poate gaseam mai repede gazda decit la adresele indicate la hotel !Doamna ANI ,era moldoveanca ea si sotul ei si are o sora maica la manastirea Divevoo.Ne-a zis ca in Divevoo sunt multi romani moldoveni.Avea cazarea la etajul casei ,3 camere cu un hol comun cu o masa,o oglinda cu chiuveta si un grup sanitar.Camera cu 3 locuri era ocupata,noua ne-a dat-o pe aceea cu 6 locuri ,dar mai avea una cu mai multe paturi .Aveam si masa in camera,priza asa ca imediat mi-am pus aparatele la incarcat si m-am intins pe pat caci eram foarte obosita.L-am intrebat pe student de ce m-a pus sa ma deplasez ca puteam sa nu ne mai intilnim ,dar el mi-a zis ca nu mi-a transmis el asa ceva.!!!si cind s-a intors la alimentara eu nu mai eram acolo.Si el a avut gindul de a merge la manastire sau pe strada Gagarin ,a ascultat de acest indemn si asa ne-am intilnit tocmai cind eram pe punctual de a pleca de acolo!Am adormit repede ,dupa ce el mi-a zis ca merge sa anunte si pe altii din grup ,eu nu mai eram in stare de asa ceva.Dar el a dormit in acea noapte in cort si apoi era mai tinar,il consideram ca pe un fiu al meu.S-a intors cu celalalt baiat si 3 tinere,nu ca nu ar fi venit mai multi dar nu mai aveau resurse financiare.Daca Aurora ar fi fost corecta nu ar mai fi motivat lipsa de locuri de cazare la hotel in aceste zile ,ci ar fi platit ea pentru 2 nopti cazarea pentru toti ,mai ales ca era mai ieftina ca la hotel!...asa se intimpla ca am depistat fatarnicia ei !!Dumnezeu sa o ierte.!Fac o paranteza aicea::apropos de iertare am reintilnit-o pe Aurora la schitul HUTA in Bihor,de hramul SF.IOAN BOTEZATORUL,TAIEREA CAPULUI PE 29 august si inainte de a merge la impartasanie,probabil ca a venit spovedita de la Arad ,a venit la mine si mi-a cerut iertare,!Asta e valabil daca ea nu a mai repetat atitudini de fariseism cu ocazia altor pelerinaje pe care le-a facut!...asta nu mai stiu!
Eu mai refacuta dupa somnul de dupaamiaza am plecat cu totii la izvoarele vindecatoare ,care ne-a spus gazda ca acuma sunt 3 in loc de doua.Ele se aflau pe aceeasi strada si de aceea eu am vazut foarte multa lume care o lua in grupuri spre capatul opus al strazii TRUDA,asa se cheama strada.Acolo nu am gasit si al treilea izvor ,am facut baie in izvorul SF.PANTELIMON ,apoi la izvorul Maicii Domnului Kazanskaia ,unde era coada.Apa de izvor era la 4 grade,maxim 5 grade Celsius asa ca ne-am facut 3 cruci la fiecare cufundaredar la iesire nu mai imi venea sa dau jos de pe mine camasa din pinza luata cind am fost in Israel si am facut baie in Iordan.Chiar au remarcat citeva rusoaice ca am camasa din Israel!Plecam la cazare,care nici nu era prea departe de noi .Fetele ,vazind camera alaturata libera se muta acolo,dar acolo nu era si masa cu priza..asa ca eu am ramas in camera initiala.Studentul voia cartofi cu oua ochiuri ni ne-a propus sa cumparam de la alimentara,sa facem o cheta si sa mincam toti,caci in ziua urmatoare era 1 august si incepea postul Sfintei Mariidar nimeni nu voia asa ca s-a dus si si-a cumparat singur,iar gazda i-a spus ca pregateste ea,de altfel bucataria era jos la ea,sus nu era bucatarie.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
IMPRESII DIN PELERINAJE sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 92 25.10.2020 18:35:30
Pacatele straine Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 20 10.01.2013 12:04:33
Bauturi tari si animale necurate NeInocentiu Secte si culte 0 12.05.2012 20:44:58
Impresii din pelerinaje -anul 2009 sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 4 31.08.2009 21:23:06
Despre religiozitate in diferite tari BogdanF Generalitati 0 04.07.2008 09:51:37