Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2013, 19:18:56
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Dupa ce am vazut filmul si fara sa citesc multe comentarii, pot spune:
1. Mult trambitatele aluzii la homosexualitate, dupa parerea mea- exagerate si privite de noi prin ochii unei societati in care ne-am obisnuit sa manjim prea mult; de altfel, atunci cand Alina merge sa se spovedeasca din nou, prietena ei ii spune daca a spus tot- tot- inclusiv despre malahie- care insemna altceva, chit ca comportamentul respectiv este uneori inclusa, pentru femei, in pacatul homosexualitatii. Este singura relatare explicita despre pacatele privind sexul ale Alinei.
2. Am vazut o manastire cumplit de saraca- dar cu niste femei impacate si solidare, care sunt gata sa ajute cum pot, din (foarte)putinul lor;
3. Am vazut un personaj discret, un om simplu, mirean- care le ajuta pe maicile de la manastire si nu revendica nimic.
4. Am vazut adulti proveniti din copii orfani a caror singura sansa (aratata de film, eu nu zic ca e asa in realitate) de a trai e apropierea de Biserica. Voichita este numai un exemplu, dar fratele Alinei- tot fara capatai si , in plus- cam retardat- sfarseste prin a avea un trai uman langa...un schit.
5. Am vazut maicute care, cu rabla personajului mirean de la punctul 3, cara mancare la copiii de la orfelinat, care se duc si viziteaza si ajuta bolnava din spital, care o iau la ei. Medicul face sugestia:"luati-o la voi, sa se linisteasca".
6. poate ca mai sunt amanunte- dar, in final- am vazut o scena care pe mine m-a impresionat enorm; cand vine Politia sa ridice "suspecti", se suie in dubita preotul, apoi maicutele una cate una, de buna voie, fara sa fie chemate,fara macar sa se ganseasca ca s-ar putea fofila; ele si-au asumat consecintele faptelor lor, chiar daca stiau ca vor fi interpretate altfel decat au intetionat; demnitatea acestui moment este impresionanta.

Am vazut ca a dat de pamant cu tot ce inseamna societate romaneasca: relatii sociale, Scoala, Politie, Sistem medical- lucru pe care il facem zilnic si noi, uitand prea adesesa ca suntem parte a problemei.

Filmul este sumbru si cam ostentativ in a face diferite declaratii- cam cum imi par mie filmele lui Cristian Mungiu, dar privit fara idei preconcepute, nu gasesc ca este un film anticrestin.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arhitectura bisericilor: dupa canon sau dupa gust? windorin Arta bisericeasca in general 247 19.09.2015 00:15:06
Ateismul anticrestin Heurtebise Alte Religii 36 09.08.2012 23:52:05
Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 8 27.06.2011 23:03:13
Un film realizat dupa o intamplare adevarata petrecuta in Rusia eucred Resurse ortodoxe on-line 1 25.07.2010 21:40:04
PRO TV - ANTICRESTIN mirelada Generalitati 38 20.05.2008 23:30:44