![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Rugăciunea de seară am zice că este un corolar al rugăciunii în general, fiindcă, așezându-ne sub pavăza lui Dumnezeu, dorim să fim păziți în timpul nopții, ne aduce o liniște aproape totală, încredințându-ne lui Dumnezeu. Cum spune un sfânt părinte, să putem adormi, dacă e posibil, cu gândul la rugăciune sau rostind rugăciunea, ca să nu ne fure gândurile. Le-am spus credincioșilor, la Taina Spovedaniei și în predică uneori, că, decât să te prindă somnul îndârjit și încordat, certându-te în minte cu cineva și căutând modul cum să te răzbuni pe el, mai degrabă să te prindă somnul rostind Psalmul 50 sau o altă rugăciune. Să încercăm ca gândul să se topească încet, încet cu Dumnezeu în somnul care vine și, adăpat de intenții bune, noaptea va fi mai liniștită, visul mai plăcut. Decât să luăm cine știe ce pastile, mai degrabă ne zicem un psalm, o rugăciune sau o formulă din aceasta bisericească, și adormim mai ușor.
Pr. Nicolae D. Necula RUGACIUNE DE SEARA Dumnezeule vesnice si Imparate a toata faptura, Cel ce m-ai invrednicit a ajunge pana in acest ceas, iarta-mi pacatele ce am facut in aceasta zi : cu lucrul, cu cuvantul, cu gandirea, si curateste, Doamne, smeritul meu suflet, de toata intinaciunea trupului si a sufletului. Si-mi da, Doamne, in aceasta noapte, a trece somnul in pace, ca sculandu-ma din ticalosul meu asternut, bine sa plac Preasfantului Tau nume, in toate zilele vietii mele, si-mi ajuta cu Harul Tau sa calc pe vrajmasii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupesti si pe cei fara de trup. Izbaveste-ma Doamne de gandurile cele desarte, care ma intineaza si de poftele cele rele, ca a Ta este Imparatia, Puterea si Slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin TE BINECUVÂNTEZ, PĂRINTE, la sfârșitul acestei zile. Primește lauda și recunoștința mea pentru darurile tale. Iartă-mi toate păcatele, pentru că nu am ascultat de glasul Duhului tău și nu l-am recunoscut pe Hristos în frații pe care i-am întâlnit. Ocrotește-mă în timpul somnului, îndepărtează de la mine orice rău și ajută-mă să mă trezesc cu bucurie la o nouă zi. Apără-i pe toți fiii tăi răspândiți pretutindeni. Amin.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare Importanta | ggmarius | Generalitati | 5 | 19.07.2011 10:26:09 |
puterea rugaciunii | mihaisepo | Rugaciuni | 5 | 24.02.2011 15:11:06 |
Puterea rugaciunii | Rodica50 | Generalitati | 20 | 02.02.2011 11:19:37 |
o nelamurire importanta | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 12.09.2007 10:07:11 |
|