Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2013, 21:32:28
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Rugăciunea de seară

Rugăciunea de seară am zice că este un corolar al rugăciunii în general, fiindcă, așezându-ne sub pavăza lui Dumnezeu, dorim să fim păziți în timpul nopții, ne aduce o liniște aproape totală, încredințându-ne lui Dumnezeu. Cum spune un sfânt părinte, să putem adormi, dacă e posibil, cu gândul la rugăciune sau rostind rugăciunea, ca să nu ne fure gândurile. Le-am spus credincioșilor, la Taina Spovedaniei și în predică uneori, că, decât să te prindă somnul îndârjit și încordat, certându-te în minte cu cineva și căutând modul cum să te răzbuni pe el, mai degrabă să te prindă somnul rostind Psalmul 50 sau o altă rugăciune. Să încercăm ca gândul să se topească încet, încet cu Dumnezeu în somnul care vine și, adăpat de intenții bune, noaptea va fi mai liniștită, visul mai plăcut. Decât să luăm cine știe ce pastile, mai degrabă ne zicem un psalm, o rugăciune sau o formulă din aceasta bisericească, și adormim mai ușor.

Pr. Nicolae D. Necula

RUGACIUNE DE SEARA

Dumnezeule vesnice si Imparate a toata faptura, Cel ce m-ai invrednicit a ajunge pana in acest ceas, iarta-mi pacatele ce am facut in aceasta zi : cu lucrul, cu cuvantul, cu gandirea, si curateste, Doamne, smeritul meu suflet, de toata intinaciunea trupului si a sufletului. Si-mi da, Doamne, in aceasta noapte, a trece somnul in pace, ca sculandu-ma din ticalosul meu asternut, bine sa plac Preasfantului Tau nume, in toate zilele vietii mele, si-mi ajuta cu Harul Tau sa calc pe vrajmasii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupesti si pe cei fara de trup. Izbaveste-ma Doamne de gandurile cele desarte, care ma intineaza si de poftele cele rele, ca a Ta este Imparatia, Puterea si Slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin

TE BINECUVÂNTEZ, PĂRINTE,

la sfârșitul acestei zile.
Primește lauda și recunoștința mea
pentru darurile tale.
Iartă-mi toate păcatele,
pentru că nu am ascultat de glasul Duhului tău
și nu l-am recunoscut pe Hristos
în frații pe care i-am întâlnit.
Ocrotește-mă în timpul somnului,
îndepărtează de la mine orice rău
și ajută-mă să mă trezesc cu bucurie la o nouă zi.
Apără-i pe toți fiii tăi răspândiți pretutindeni. Amin.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare Importanta ggmarius Generalitati 5 19.07.2011 10:26:09
puterea rugaciunii mihaisepo Rugaciuni 5 24.02.2011 15:11:06
Puterea rugaciunii Rodica50 Generalitati 20 02.02.2011 11:19:37
o nelamurire importanta padrevicentiu Generalitati 5 12.09.2007 10:07:11