![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nimic nu as putea sa spun azi daca Tu nu ai fi fost sa ma aperi si nimic din ce spun bine nu este de la mine, caci sunt nevredinc de bunatatea Ta, iar ceea ce sa strecurat rau in vorbele mele e din pricina nevredniciei mele, pacatosul! Rugati-va fratilor pentur greselile mele si iertati indrazneala mea!
Scriu in ziua caderii mele, in ziua in care toate s-au luptat sa imi tulture sufletul meu, in ziua in care cei dragi m-au prigonit din pricina nepriceperii mele, in ziua dreptatii in care cel necurat a vrut sa faca nedreapta aceasta zi in mintea mea! Gandul necurat a pus stapanire pe trupul meu si a tulburat linistea mintii mele, trupul a luptat cu vrasmasia si a cazut si la luat acest gand necurat, toate par sa fie impotriva mea afara de Domenul Dumnezeul nostru! Dreptatea Lui mi-a mangaiat sufletul si m-a mangaiat cu linistea Lui, Vorba Lui cea dreapta mi-a alungat singurateatea, si Adevarul Lui mi-a tinut in viata sufletul! Credinta Lui Dumnezeu si iubirea Lui fata de toti oamenii si fata de mine m-a tinut, altfel demult nu eram eu! Cat ne vom mai intoarce fata de la Tine si vom spune ca ne-ai parasit din pricina ca fratii nostrii sunt furati de gand necurat si gandul lor necurat ne da liniste si apoi ne-o tulbura! Alungata gandul lor necurat somnul meu si nopti negre s-au facut odihna mea! M-am speriat Doamne de prigonirea fratilor mei si m-am tulburat Doamne intratat de firca singuratatii! Numai dreptatea Ta m-a tinut treaz si numai Adevarul Tau m-a mangaiat si doar iubirea Ta mi-a alungat frica singuratatii! Le spun acum fratilor mei care vor avea astfel de zile, ca nuami Credinta Ta ii poate mantui si numai facand Voia Ta vor ajunge la credinta! Intreba-vor ei care e Voia Ta! Oare e Voia Ta ca fratii mei sa faca raul! Cine crede ca Voia Ta e gandul necurat al fratelui sau, este departe de Adevarul Tau! Caci cei ratacici nu fac Voia Ta! Cei rataciti vor auzi adevarul si se vor tulbura, vor vedea Voia Lui Dumnezeu si se vor teme, frica se va abate asupra lor si nelinistea va lovi sufletul lor! Caci sta scris:"19. Tu crezi că Dumnezeu este unul și bine faci; dar și* dracii cred… și se înfioară!"(Iacov 2:19) Inima lor se va impietri si se vor intoarce impotriva Cuvantului Tau! Viclenia ii va face mandrii si se vor umple de rautate si inima lor se va umple de nepasare! Dar nu iti vei lua iubirea Ta de la ei, pentru ca Tu iubesti cu dreptate pe toti! Tu esti nadejdea lor si nadejdea mea si nadejdea noastra pentru ei! Sa ne rugam pentru fratii nostrii sa li se deschida inima, sa li se linisteasca sufletu si vor veni din nou la cei care ii iubesc! Caci unde se vor aduna doi in numele Domnului Dumnezeu, acolo va fi si Dumnezeu! Gandul necurat batjocoreste Adevarul Tau Doamne, si face din adevar, minciuna, auzi cum striga catre Tine fratii mei, dar vezi cum mint pe aproapele!? Mandria a pus stapanire pe ei si spun cu mandrie ca fac Voia Ta, dar cine face Voia Ta daca minte pe fratele lui si se ascunde de fratele lui, cine face Voia Ta daca nesimtirea a pus stapanire pe El si din toate binecuvantarile Tale, el le vede ispite! Cel necurat il face sa creada ca adevarul e in mintea lui, dar unde e adevar daca el minte, unde e adevar daca el se ascunde si unde e adevar, daca se uita cu frica la Cuvantul Tau, unde e adevar daca necuratia e in mintea lui si e ascunsa atat de bine, incat il duce la nesimtire! Cine face Voia Ta daca alunga in necaz pe fratele Lui, cine face Voia Ta daca se joaca cu sentimentele fratelui sau si sfasaie sufletul aproapelui, cine face Voia Ta daca saruta cu sarutul tradarii si al placerii si al desfraului pe fratelel lui, cine vinde cu un sarut pe fratele lui, daca il iubeste?! Hristos este si va fi intre noi, iubeste si pe dusmanul tau, dar cei cu inima impietrita nu isi iubesc nici aproapele! Din pricina minciunii din ei, din pricina vicleniei, din pricina mandriei, din pricina neiertarii, din princina fricii si din pricina ca isi ascund adevarata fata de lume! Sa ne rugam sa se ia intunecimea fratilor din mintile lor, ca sa nu ne intunecam si noi si sa ne poticnim! Departeaza de la mine judecata lor, caci nu e a mea judeacata acesta, da-mi doar putere sa veghez asupra lor, rugati-va cu mine fratilor, ca sa fie intarita ruga, ca sa intarim credinta, ca sa marturiseasca in adevar iubirea fata de Adevarul Lui Dumnezeu! Ca sa fie treziti din som fratii nostrii, ca sa lepede aceste ganduri necurate ascunse in ei! Ca sa poata sa faca Voia Lui Dumnezeu cu fapta si nu doar cu o lauda falsa din pricina mandriei! Tulburata e mintea mea si judecata a iesit din gura mea si aspru voi fi judecat pentru nedreptatea mea, dar eu pacatosul va cer ajutorul prin ruga, pentru ca fratii nostrii sa se trezeasca! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Icoana - marturisirea intruparii lui Hristos | georgeval | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 16 | 19.03.2013 17:24:04 |
Marturisirea credintei - o dovada a dragostei pentru Hristos | laurastifter | Morala Crestina | 20 | 19.06.2012 01:04:52 |
Mandrie sau marturisirea lui Hristos? | ana ana | Generalitati | 53 | 07.06.2011 00:30:13 |
Marturisirea pacatelor | antoneta | Intrebari utilizatori | 0 | 28.05.2011 09:05:41 |
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului | BogdanF2 | Generalitati | 4 | 30.09.2009 19:48:32 |
|