Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2013, 20:21:34
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Priveghere de hram la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă sărbătorește la 21 mai 2013, pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Cu acest prilej, Catedrala Patriarhală își sărbătorește hramul istoric închinat Sfinților Împărați întocmai cu Apostolii. Sărbătoarea a început din această după-amiază prin săvârșirea Slujbei Vecerniei unită cu Litia, începând cu ora 16:00. Slujba a fost ofociată de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a sute de credincioși.

La final, Înaltpreasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre personalitatea Sfinților Împărați: „Sfântul Sinod a hotărât ca tot anul 2013 să fie închinat celor între Apostoli, împărații Constantin și mama sa Elena. Împăratul Sfânt Constantin zugrăvit în icoană lângă augusta sa Sfânta sa mamă Elena ne arată din secolul al IV-lea crucea Mântuitorului Iisus Hristos. Pentru că el a fost învrednicit să ridice povara martiriului timp de trei sute de ani a creștinilor persecutați de 10 împărați romani. Creștinii sunt crucile mărturisirii Mântuitorului Iisus Hristos care spune că Cel ce Mă va mărturisi pe Mine înaintea oamenilor pe acela și Eu îl voi mărturisi pe El înaintea Tatălui Meu cel din Ceruri”.

Mâine, 21 mai 2013, sfintele moaște ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, Vindecătorul de boli, vor fi scoase în procesiune și așezate în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de către credincioși.

Apoi, de la orele 9.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, pe un podium special amenajat în curtea Catedralei patriarhale.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro mihailt Generalitati 6 14.01.2011 22:11:54
Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere fragmente Stiri, actualitati, anunturi 0 13.09.2010 09:25:35
Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 14.06.2010 17:59:31
Am noutati: cred ca stiu cine e NOI mq Generalitati 19 02.09.2009 13:54:01
Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! mihailt Generalitati 3 21.05.2009 21:43:39