![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mielul biruieste chiar si atunci cand este jertfit. Daca Hristos a inviat, avem un model, viata si moartea noastra au un sens. Da, putem avea dragoste fata de cei care gresesc, dar pacatul se cuvine sa-l uram. Cel mai mare adversar al meu sunt eu insami, din cauza pacatelor care-mi pun in pericol viata vesnica. Nimeni nu-mi poate face atata rau cat imi fac eu insami. Din pacate, pentru vremurile din urma a fost prorocita o racire a dragostei. Cine e lupul? Pacatul care salasluieste in om. Pacatul care tinde sa domneasca, sa subjuge si sa acapareze. E nevoie de sfintenie pentru a iubi crestineste in asemenea conditii. Adica de o stradanie puternica de a ierta, de a face un sir de alegeri placute lui Dumnezeu, de jertfa chiar. Suntem raspunzatori de pacatele straine atunci cand il ifluentam pe aproapele nostru intr-o directie gresita. Un parinte spunea ca multi sfinti ar fi vrut sa se nevoiasca in aceste vremuri. Exista provocari mari pentru crestini, pe care sfintii din vechime le-ar fi valorificat. |
|