Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.07.2013, 19:23:34
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit Poveste chinezească

Calul fermierului

A fost odată un fermier care avea un cal. Într-o zi calul a fugit de la fermă. Vecinii care s-au întîlnit cu el seara l-au compătimit, însă el le-a răspuns că nu se știe dacă e un lucru rău sau nu.

În ziua următoare, calul lui s-a întors acasă aducînd cu el alți șase cai sălbatici. Vecinii i-au văzut și l-au lăudat pentru norocul lui. Dar fermierul le-a răspuns că poate e noroc, poate totuși nu e.

Apoi fiul fermierului a încercat să călărească unul din caii sălbatici, care l-a aruncat jos, rupîndu-i un picior. Vecinii au aflat vestea și au venit în vizită la fermier, exprimîndu-și părerea de rău. Dar omul le-a răspuns că poate e rău, poate nu e.

Zilele următoare a început un război în acea zonă și armata a început să adune ostași prin sate. Fiul lui zăcea la pat cu febră în agonia durerii și a fost lăsat acasă. Mulți săteni și-au pierdut fiii uciși în luptă, pe cînd băiatul fermierului s-a însănătoșit și a rămas în viață. Vecinii l-au invidiat atunci spunîndu-i că e un norocos. Dar el le-a răspuns: Poate...
...

Am auzit povestea asta la radio, dar a fost mult mai lungă decît ceea ce am găsit pe internet în engleză. În chinezește nu știu să caut, dar poate știți voi continuarea.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote