Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2014, 09:13:29
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carine Vezi mesajul
Nu stiu de ce dar ma deranjeaza intrebarile de genu "Vii maine la Biserica?" sau forma mai subtila "Poate ne vedem maine..." (din care reiese ca asteapta sa-i spui daca vii sau nu). Chiar daca vin nu am chef sa raspund mai ales cand intrebarea se pune in fata celorlalti. De fapt nu inteleg scopul acestei intrebari, eu nu intreb pe nimeni asa ceva, ca stiu ca ori imi va spune da, ori il voi pune in incurcatura si va simti nevoia sa se justifice daca nu poate veni.

Pe unii imi vine sa-i intreb daca nu cumva sunt insarcinati sa tina condica, sau catalog pentru ceilalti.
Pai poti sa scapi de el in mai multe feluri:
1.In modul diplomat:
Cand incepe el cu "predica" sa, spune in gand rugaciunea Domneasca si rugaciunea Mintii, atat timp cat el continua sa vorbeasca pe acolo.
La un moment dat, daca vede ca nu esti atenta(pt ca o sa observe) o sa te intrebe daca ai inteles ce ti-a zis.
Tu atunci il rogi sa repete ce ti-a zis.Si cand incepe iarasi, atunci tu spui iarasi in
gand rugaciunea Domneasca si rugaciunea Mintii. In cele din urma, o sa vada ca
nu are cu cine sa vorbeasca( asta fiind si scopul) si o sa plece la altcineva caruia
sa-i "predice".

2.In modul transant:
Poti sa-i spui "Scuzati-ma, dar poate dumneavoastra aveti treaba, iar eu va retin".

Depinde de tine cum vrei sa-l abordezi.
Insa este recomandat sa fii blanda ca porumbelul si prudenta ca sarpele.
Reply With Quote