Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2014, 10:16:09
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Deschid acest thread in speranta sa putem purta o discutie la modul general despre casatorie, mai precis despre partile ei bune si partile de care ne temem. Mi-ar face placere sa ascultam atat opinia celor casatoriti, cat si a celor necasatoriti. Sa incercam a raspunde la urmatoarele intrebari dintr-o perspectiva crestina:
1) Care sunt asteptarile noastre de la casatorie? Ce se schimba si ce va ramane la fel intr-o relatie?
2) Care sunt temerile legate de o casatorie si implicit de viitoarea casnicie?
3) De ce lumea amana foarte mult acest pas al casatoriei?
4) Care sunt avantajele si dezavantajele a unei casatorii timpurii? Respectiv, te-ai cunoscut cu cineva la 18 ani, te-ai casatorit la 18 jumate, dupa 6 luni de prietenie.
5) Care sunt lucrurile care fac o casnicie fericita peste ani de zile si de ce?

Sper sa putem discuta acest concepte din perspectiva crestina a ideilor. Nu vreau sa ajungem sa ne contrazicem ci doar sa argumentam niste concepte. Sper sa fie util acest thread. Astept pareri.
1. Asteptari nu pot sa zic ca aveam. Stiam ca ne iubim si in sfarsit ne-am putut casatori.
2. Temerile...teama de schimbare; pana mai ieri eram cu parintii, nu faceam mare lucru prin casa, nu stiam gati prea bine etc. Acum m-am acomodat, si e mai mult decat OK.
3.Noi am amanat enorm lucrul asta deoarece, fiind impreuna de cand eram in clasa a 10-a, trebuia sa imi termin liceul, apoi facultatea, apoi adunat bani de nunta ca deh, parintii au tinut sa facem o nunta mare; si intr-un final, ne-am unit destinele dupa 7 ani e relatie. Am fi facut-o mai devreme, dar fara minim de suport de la parinti nu puteam.
4.Avantajele ar fi fost mari; acum puteam deja sa am 1-2 copii, sa fim parinti tineri; dezavantajele...lucruri lumesti, oarecum banale, lipsa de timp pentru prieteni, concedii si iesiri probabil.
5. Incredere, comunicare, intelegere, dragoste, completare reciproca.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucuria lumeasca jenica Pocainta 17 22.11.2011 01:39:04
Bucuria postului Marius22 Generalitati 22 21.06.2011 20:54:21
Bucuria crestinului Rodica50 Intrebari utilizatori 1 26.03.2011 23:14:21
CARTILE - Bucuria mea! geo.nektarios Stiri, actualitati, anunturi 23 24.02.2009 01:00:06
Bucuria Craciunului!... silverstar Generalitati 152 26.12.2008 12:43:05