Citat:
În prealabil postat de Andra_07
Deschid acest thread in speranta sa putem purta o discutie la modul general despre casatorie, mai precis despre partile ei bune si partile de care ne temem. Mi-ar face placere sa ascultam atat opinia celor casatoriti, cat si a celor necasatoriti. Sa incercam a raspunde la urmatoarele intrebari dintr-o perspectiva crestina:
1) Care sunt asteptarile noastre de la casatorie? Ce se schimba si ce va ramane la fel intr-o relatie?
2) Care sunt temerile legate de o casatorie si implicit de viitoarea casnicie?
3) De ce lumea amana foarte mult acest pas al casatoriei?
4) Care sunt avantajele si dezavantajele a unei casatorii timpurii? Respectiv, te-ai cunoscut cu cineva la 18 ani, te-ai casatorit la 18 jumate, dupa 6 luni de prietenie.
5) Care sunt lucrurile care fac o casnicie fericita peste ani de zile si de ce?
Sper sa putem discuta acest concepte din perspectiva crestina a ideilor. Nu vreau sa ajungem sa ne contrazicem ci doar sa argumentam niste concepte. Sper sa fie util acest thread. Astept pareri.
|
1. Asteptari nu pot sa zic ca aveam. Stiam ca ne iubim si in sfarsit ne-am putut casatori.
2. Temerile...teama de schimbare; pana mai ieri eram cu parintii, nu faceam mare lucru prin casa, nu stiam gati prea bine etc. Acum m-am acomodat, si e mai mult decat OK.
3.Noi am amanat enorm lucrul asta deoarece, fiind impreuna de cand eram in clasa a 10-a, trebuia sa imi termin liceul, apoi facultatea, apoi adunat bani de nunta ca deh, parintii au tinut sa facem o nunta mare; si intr-un final, ne-am unit destinele dupa 7 ani e relatie. Am fi facut-o mai devreme, dar fara minim de suport de la parinti nu puteam.
4.Avantajele ar fi fost mari; acum puteam deja sa am 1-2 copii, sa fim parinti tineri; dezavantajele...lucruri lumesti, oarecum banale, lipsa de timp pentru prieteni, concedii si iesiri probabil.
5. Incredere, comunicare, intelegere, dragoste, completare reciproca.