Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2014, 11:05:45
Dennis's Avatar
Dennis Dennis is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
La asta cu extraterestrii, si eu cred ca poate exista viata nteligenta pe undeva prin univers. Dumnezeu a creeat toate stelele, planetele, sorii etc. si e foarte posibil sa se fi dezvoltat viata si pe alte planete. De ce nu? Dumnezeu are o putere mult mai mare decat ne imaginam noi; de nu ar fi putut crea si alte civilizatii? Oare chiar asa speciali ne credem, noi pamantenii?
Din cate stiu eu Pariintii Bisericii Ortodoxe ne invata ca in afara oamenilor, alte fiinte rationale create ar fi doar ingerii(si cei cazuti)... Dumnezeu ne-ar fi spus despre extraterestri daca existau si in plus din ce citisem eu... acesti "extraterestri" care le apar unora nu sunt decat ingerii cazuti.

Poti sa citesti in "Ortodoxia si Religia Viitorului" de Serafim Rose(sau si in alte surse) acolo explica mai clar viziunea ortodoxa asupra "extraterestrilor".

Referitor la "dezvoltat viata si pe alte planete" pare mai degraba a evolutionism ceea ce se contrazice cu invataura ortodoxa. Iarasi recurg la o carte a lui Serafim Rose(Cartea Facerii, crearea lumii și omul începuturilor) unde este lamurita foarte clar cu cele mai importante invataturi ale Sf. Parinti cu privire la facere si in general la univers. Dumnezeu a facut lumea in 6 zile normale si nu mii, milioane de ani.

Da, Dumnezeu are o asa de mare putere, dar universul acesta vazut de care spui a fost creat pentru noi oamenii care "ne credem" atat de speciali... si poate noi ne credem nedemni de asa ceva insa Dumnezeu intr-atat a iubit omul incat la dat pe Fiul Sau patimilor si mortii pentru noi.

Chiar i-ti recomand "Cartea Facerii, crearea lumii și omul începuturilor" pe mine ma lamurit pe deplin in ce priveste evolutia, stiinta si altele cu privire la aparitia vietii - cartea atinge toate ideile aparute in aceasta privinta si le combate punct cu punct. Apropo de catolicism... ideea evolutiei sau imbinarii ei cu creatia lui Dumnezeu a aparut tot datorita ideilor catolicior de la schisma incoace - total gresit cu ce ne invata ortodoxia.

Last edited by Dennis; 23.05.2014 at 11:16:01.
Reply With Quote