Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2014, 23:17:35
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Catapeteasma brâncovenească a Bisericii „Sfântul Gheorghe“-Nou din Capitală și baldachinul sub care se păstrează racla cu moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu au fost sfințite. Slujba de sfințire a fost oficiată, înainte de Sfânta Liturghie, de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal.
După săvârșirea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Ieronim Sinaitul a vorbit despre drumul în pribegie al catapetesmei brâncovenești originale, încă din momentul în care locașul de cult era pe punctul de a fi demolat. „Am avut bucuria, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, să săvârșim poate unul dintre ultimele acte închinate acestui binecuvântat an, care a adus multă lumină, mângâiere și bucurie Bisericii și tuturor credincioșilor, și anume sfințirea acestei catapetesme, care este mărturie de credință și iubire de frumos, precum și sfințirea baldachinului care acoperă și onorează în chip cuvenit moaștele Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu“, a precizat PS Părinte Ieronim.
Părintele paroh Emil Nedelea Cărămizaru a mulțumit pentru împlinirea tuturor lucrărilor Bunului Dumnezeu, Sfântului Constantin Brâncoveanu, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, dar și tuturor binefăcătorilor acestei ctitorii brâncovenești. „Noi nu am vrut decât ca prin smerita noastră contribuție să repunem în valoare această bijuterie de artă brâncovenească și să arătăm, încă o dată, cât de mult a făcut acest mare sfânt și mucenic al lui Hristos pentru Biserică, în general, și pentru biserica aceasta, în special. Ziua aceasta este un popas de bucurie și astfel punem într-un fel punct anului acesta binecuvântat de Dumnezeu și dedicat Sfinților Martiri Brâncoveni“, a spus parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe“-Nou din București.
La final, PS Părinte Ieronim Sinaitul a acordat, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni“ părintelui slujitor Vladimir Lapte, donatorului Robert Rusu și epitropului Gabriel Valentin Vlăsceanu, iar Diploma omagială „Sfinții Martiri Brâncoveni“ diaconului Ciprian Alexandru Dinu, precum și credincioșilor parohiei Maria Paula Stanciu, Adrian Urițescu și Gelu Eugen Manea. Din partea Bisericii „Sfântul Gheorghe“-Nou, Teodor Marian Alecu, prof. dr. Ștefan Stăncescu și Victor Crișan au primit Diploma omagială a parohiei. La final, a avut loc un concert de colinde susținut de corala „Divina Armonie“.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro mihailt Generalitati 6 14.01.2011 22:11:54
Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere fragmente Stiri, actualitati, anunturi 0 13.09.2010 09:25:35
Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 14.06.2010 17:59:31
Am noutati: cred ca stiu cine e NOI mq Generalitati 19 02.09.2009 13:54:01
Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! mihailt Generalitati 3 21.05.2009 21:43:39