![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna,
Credeti ca un om de o frumusete fizica ravasitoare, care iti ia mintile poate fi si modest si cu capul pe umeri? Frumusetea fizica mi se pare ca merge mana in mana cu ingamfarea, infatuarea, ti se urca la cap atat de tare incat nu mai poti simti sufletul persoanei de langa tine, suferintele sale, si asta te face sa pierzi in viata lucrurile care conteaza cu adevarat, dupa care te trezesti dintr-o data singur si batran si urat, pentru ca roata se intoarce mereu. Cauzeaza o mandrie prosteasca ce nu te lasa se evoluezi spiritual. Cunosc fete care in mod inconstient se izoleaza, se ingrasa pentru a scapa de tot felul de propuneri indecente. Se poate accepta frumusetea fizica, si in acelasi timp modestia REALA, nu prefacuta, smerenia, fara a recurge la mecanisme de aparare incostiente cum ar fi ingrasatul etc.? P.S. Mi-am amintit de un episod dintr-un serial comic, in care unei fetite incepusera sa ii creasca sanii si toti, dar toti baietii ii faceau complimente, si erau numai in jurul ei, mereu ii dadea dreptate chiar daca ea gresea, si la un moment dat se saturase de situatie si a vrut sa isi faca o opeeratie de micsorare de sani. In spirit de gluma, doctorul i-a spus ca nu poate sa o ajute cu privire la acest aspect, dar, pe de alta parte daca vrea sa ii faca mai mari, el o poate ajuta oricand. Pana la urma fetita s-a enervat si si-a pus o cutie de carton pe ea. Si atunci situatia a revenit la normal, copiii de la scoala nu o mai ridica in slavi, si ea s-a linistit. A spus ca daca toti barbatii ii fac complimente si ii ofera tot ce isi doreste va deveni o persoana jalnica in viata iar sansele sale de a deveni avocat sau biologist marin sunt ZERO. Scuze ca m-am intins cu vorbaria. Scena e dintr-un serial animat, comedie, pentru adulti, si mi s-a parut o lectie importanta de viata. Last edited by Alexandra1andreea; 02.03.2015 at 03:22:23. |
|