Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.03.2015, 21:20:20
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Afirmatia asta nu lasa loc de interpretari. Ce faci daca iti demonstrez cu citat ca gresesti si ca exista Sfinti cinstiti de Biserica si care au invataturi eretice?
Serios?
Ia demonstrază, puțin credinciosule! :) Dar te rog, fără trimiteri pe net, la articole fără autor, fără bibliografie selectivă, organizată, cu pagini, totului tot.
Grijă mare, că te poți pierde foarte ușor.
Îți spun și ție, ca și la Cătălin, grijă mare de tot, frățior. Multă rugăciune, în tot ce faci.
Demonstrează tot ce ai de demon-strat, dar îți spun de la bun început că o să fi biruit.
Deci ce fac? Dacă îmi demon-strat că găsești eretici printre sfinții? Asta fac, te voi birui. Adică Dumnezeu și sfinții Lui, nu eu preaspurcatul.

Iar ca să nu fiu off-topic, reamintesc a fi citite cele 8 erezii ale lui Augustin, de la începutul topicului și să discutăm cu toții, care vrem, teologico-dogmatico-patristic, pe marginea lor.

Pomeniți-mă. Iertare.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 12.03.2015 at 21:26:37.