![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și totuși - fiul meu este ortodox. Mâine dimineață merge cu clasa, cu profesorul de religie și cu învățătoarea, să se împărtășească, la biserica ortodoxă din cartier. N-am nicio problemă, dimpotrivă, sunt bucuros. Cât a fost mic de tot am avut o bonă - credincioasă ortodoxă de zile mari - care l-a dus în multe rânduri, cel puțin săptămânal, la biserica pe care o frecventa ea. Așa am ajuns și eu la parohia respectivă, și - nota zece... Eu i-am dăruit bonei o carte rară despre istoricul Liturghiei Sf. Ioan Hrisostomul, ea mi-a adus de la Ierusalim, unde a fost în pelerinaj, o icoană cu Maica Domnului și niște cruciulițe din lemn de măslin. Cât m-am bucurat eu că m-am învredicit să-mi pun la gât o cruce din lemn din Țara Sfântă, atâta s-o bucurat și ea de cartea de la mine. Mai am un prieten, foarte bun, prieten de peste 20 de ani, din adolescență. Nominal, băiatul e ateu. Acuma doi ani, a fost în vacanță la Roma. A venit la mine cu un rozariu cu poza Fericitului Ioan Paul al II-lea. Un dar sincer. Anul trecut s-a însurat - i-am făcut cadou de nuntă o Biblie Anania, cu specificația că, ateu sau credincios, Biblia, într-o traducere cât mai bună n-are voie să lipsească din casa nimănui. Anul ăsta, a botezat-o pe fiica lui, și m-a chemat expres la biserică, la slujbă; alți cunoscuți, mai puțin religioși, n-au fost, omul, deși a făcut botezul mai mult din obligație socială, s-a bucurat în mod vizibil că m-am dus. Nu știu, pentru mine, care am fost ateu timp de mai bine de 30 de ani, creștinismul e ceva de genul ăsta. Unii și alții care ne mișcăm încet către Dumnezeu. |
|