Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2015, 02:11:45
Stan112 Stan112 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.04.2015
Implicit Doresc Sa Devin Preot

Buna, stiu ca subiectul a mai fost discutat..insa eu unul sunt tot in ceata...o sa incerc sa fiu scurt si la obiect : am 29 de ani, muncesc in strainatate, nu sunt casatorit si de cca. 1 an de zile simt o atractie sa ma fac Preot, cred ca sunt multi care au simtit acesta chemare, asa ca nu o sa mai descriu ceea ce simt. Chestia nasoala este ca nu mai sunt fecior...de mult...pacate am ca toti tinerii insa incerc sa ma duc pe drumul cel bun si as dori ca in fiecare zi sa fiu mai bun. De curand am vb. cu un Preot(online) si i-am explicat situatia mea iar Dansul mi-a adus la cunostinta ca pentru a fi Preot de Mir se cere fecioria ambilor soti, si mi-a recomandat sa ma rog Sfintei Feciare Maria si ea o sa imi arate calea. Banuiesc ca nu toti Preotii au fost "sfinti" in tinerete si am mai auzit ca pe la facultatea de teologie mai sunt si cativa care nu fac cinste aceste chemari si se destrabaleaza la greu...deasemenea am auzit si de Preoti care fac niste chestii foarte urate(camatarie, preacurvie, vrajitorie,agresiuni, alcohol la greu etc.) sa nu se inteleaga gresit...nu sunt aici sa critic pe nimeni, sunt chestii pe care le stim cu totii si ma intrebam in sinea mea altii cum au putut sa se fac Preoti... Nu vreau sa ma fac Preot pentru bani sau fala...chiar nu ma simt fericit si implinit fara Dumnezeu...Vreau sa-i slujesc Lui in fiecare zi si ma incanta o viata de apoi In Bratele Domnului. Calugar nu doresc sa ma fac deoarece as dori foarte mult sa am o familie.
As avea cateva intrebari:
Ma pot face Preot daca nu mai sunt fecior? Mi se pot ierta pacatele dupa care chiar imi pare din inima rau? Adica una e sa spui Doamne Iarta-ma si alta e sa si simti ca iti pare rau...
Are rost sa imi las locul de munca din strainatate pentru a incepe facultatea de Teologie?
Se Intra Greu La Facultatea De Teologie? La Cluj Vreau sa dau.
Cum e cu locurile in camin? Probabil o sa mai am intrebari pe parcurs insa acum nu imi vin in minte.
Va rog sa nu fiti asprii cu mine ca sunt la inceput...si imi cer iertare daca am ofensat pe cineva fara voia mea. Domane Ajuta!
Reply With Quote