Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2015, 22:15:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, va sfinți duminică, 12 iulie 2015, Biserica cu hramurile „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ și „Sfântul Apostol Andrei“ din Parohia Gara-Banca, Protopopiatul Bârlad, județul Vaslui. Programul liturgic dedicat acestui eveniment va începe sâmbătă, 11 iulie 2015, când se va săvârși Vecernia unită cu Litia și Agheasma mică. Duminică, 12 iulie 2015, de la ora 7:00 se va sluji Utrenia, iar la ora 9:00 va începe slujba Sfințirii, care va fi urmată de Sfânta Liturghie. Biserica Parohiei Gara-Banca a fost construită pe un teren care a aparținut Întreprinderii Agricole de Stat (IAS) Zorleni, iar fundația a fost turnată în anul 1999. Un an mai târziu, vrednicul de pomenire Episcop Ioachim Mareș a pus piatra de temelie, lucrările continuând pâna în 2013, domnul dr. Fanel Bogos susținând mare parte din cheltuieli. „Sfântul locaș fusese ridicat pâna la acoperiș, la acea vreme fiind necesară ridicarea veșmântarului și a pridvorului. S-au realizat multe lucrări, o parte dintre acestea, constând în nivelarea terenului și a fundațiilor fostului IAS. Am încercat să atragem în această lucrare nu doar enoriașii care au venituri modeste, dar și oameni care au respect și dragoste față de Biserică și față de credința strămoșească“, a amintit pr. paroh Iulian Ghimuș.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro mihailt Generalitati 6 14.01.2011 22:11:54
Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere fragmente Stiri, actualitati, anunturi 0 13.09.2010 09:25:35
Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 14.06.2010 17:59:31
Am noutati: cred ca stiu cine e NOI mq Generalitati 19 02.09.2009 13:54:01
Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! mihailt Generalitati 3 21.05.2009 21:43:39