Citat:
În prealabil postat de Iulia2579
Domnule, daca ati fi citit commentul meu de la inceput v-ati fi dat seama ca nu ma supar asa de repede! Ci incep sa am cam supar cam dupa 15 ani de cerut sfaturi in privinta aceasta si dupa 15 ani in care sunt ŽŽtrimisaŽŽ la calugarie! Nu stiu daca acum ati inteles ŽŽsupararea meaŽŽ?
Eu nu sunt un copil, eu am lucrurile foarte clare in capul meu, stiu ce doresc, si este absolut INUTIL sa mi se sugereze (ŽŽpreamareascaŽŽ) ideea calugariei! Nu ma intereseaza.
In alta ordine de idei, nu prea imi plac oamenii care raspund pe de-alaturi!
Am intrebat de psaltire pentru casatorie. Mi se raspunde cu ideea de calugarie!
Altcineva mi-a raspuns ceva despre acatiste, cand eu am spus clar ca nu m-au ajutat acatistele. Am raspuns mai sus ca, din fericire, sfintii m-au ajutat si pe mine pacatoasa in mai multe privinte, dar nu cu respect la casatorie. Deci nu ma intereseaza acatistele in aceasta privinta.
Dar, inainte de a ma lua la rost (o persoana de mai jos) cu intrebari de tip ŽŽai duhovnic?ŽŽ. ... Ma scuzati, mai repet odata, pentru ca vad ca nu am fost citita cap-coada: EU NU VORBESC IN PUBLIC DESPRE NEVOINTELE MELE DUHOVNICESTI!!!
NU SE VORBESTE IN PUBLIC DESPRE ASA CEVA!
Aceste lucruri se vorbesc cu duhovnicul, in nici un caz cu persoane pe foruri (fie ele chiar si ale credintei ortodoxe)!
Acestea fiind spuse, va multumesc pentru sfaturi,
O zi buna
|
Domniță, să nu vă călugăriți dacă nu identificați predispoziții specifice pentru modul acela de viețuire! Sper că nu vă indispun dacă precizez că și alegerea dumneavoastră presupune șlefuire lăuntrică și o serie întreagă de abilități duhovnicești, cu nimic mai prejos decât în situația opțiunii respinse. De exemplu, exercițiul gestionării calme a diferenței de opinie cu "darurile" care vă ies în cale.
În privința acatistelor, psaltirii precum și a altor metode de învățare a rugăciunii, n-ar fi oportun să vă iritați dacă vi se spune că acelea nu sunt neapărat butonașe de comandă pentru room service matrimonial. Evident că ajută, sunt necesare dar nu și suficiente în vederea dobândirii unui asemenea dar deosebit de important, dacă nu decisiv în economia vieții. În spiritualitatea ortodoxă credința este adeverită de fapte, iar faptele sunt ridicate la putere de credință, buna lor sincronizare fiind partea noastră de contribuție la pregătirea pentru întâmpinarea harului.
Desigur, aveți deplină suveranitate asupra alegerilor dumneavoastră, deci tot ce citiți pe-aici sau prin alte părți sunt simple puncte de vedere exterioare la o panoramă a cărei dinamică intimă o cunoașteți cel mai bine.
Și dacă primiți ceea ce vă cere inima, ne vom bucura alături de dumneavoastră în caz că binevoiți să ne dați de știre!