Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
ÈtiinÈa e atunci cînd Ètii ceva. Sigur, fără dubii.
Dacă luăm cazul copilului meu care are 6-8 săptămîni Èi care primeÈte o injecÈie la care nu se Ètie exact cum va reacÈiona, atunci se cheamă că sperăm să treacă experimentul cu bine. Mai sperăm să capete imunitate pe următorii 10-20 de ani. Dar nu Ètim ce se va întîmpla cu el. Nu Ètim nici dacă lotul de vaccinuri e defect, nici dacă bebelul va ajunge un copil cu autism, astm sau dacă va muri. Nici dacă va contacta taman aceeaÈi boală din cauza injecÈiei (vezi cazurile de poliomielită indusă artificial). Dar dacă va fi aÈa, atunci s-o păÈească altcineva dintre copii, nu al meu.
Pentru că nu-i face nimeni copilului teste să vadă dacă are poate alergie la substanÈele din fiolă. Sau poate are vreo boală congenitală care nu permite vaccinarea. Nu. Se vaccinează pe bandă rulantă Èi atunci cînd părinÈii devastaÈi de oroarea care tocmai i s-a întîmplat pruncului ajung la medic, i se răspunde că nu i-a obligat nimeni să-l vaccineze.
Èi alte chestii.
|
Poti face reactie anafilactica si de la o banala Aspirina si cu toate astea este folosita pe scara larga. Nu sta nimeni sa testeze toata populatia inainte de fiecare pastila. Asta inseamna ca tu nu o sa iei si nici nu vei da copiilor tai nici un fel de medicament toata viata? Daca e sa mergem catre extrem, nici macar asa nu iti portejezi copiii de alergii pt ca le pot face si de la polenul florilor. ORICE act medical implica riscuri, chiar daca unele infime.
Nu este experiment din partea medicilor daca nu stiu cum va reactiona un organism la o subtanta. In medicina se lucreaza cu oameni, nu cu masini programate. Masinile au acelasi raspuns la un stimul identic, oamenii in schimb au o variabilitate individuala si fiecare reactioneaza in felul sau, de aceea nimic aici nu este cu certitudine, ci numai probabilitati.