![]() |
![]() |
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Ai citit măcar acel capitol, Marcu 8 ? Ai căutat vreo tâlcuire la Sfinții Părinți ? Sau măcar te-ai rugat cât de cât, să ceri să înțelegi cu dragoste, cu smerenie, cu ascultare, măcar o mică parte din ce suntem învățați la Marcu 8 ? S-a întors cu spatele la Petru? Biblia spune altceva: "a certat pe Petru și i-a zis: Mergi, înapoia mea, satano!" N-a spus că era cu spatele la Petru. Ai mințit. Deci ești sigură că vrei să ne înveți teologie? Sunt misogin? Iubesc toate femeile spre mântuire în Domnul, decât ai iubit tu vreodată în viața ta, un singur bărbat spre mântuire în Domnul. Acum îmi pui etichete și faci condamnări? Dar eu te-am numit pe tine cu vreun nume? Ți-am pus vreo etichetă? Soro, ești în înșelare diavolească, ești plină de mândrie și ești răzvrătită împotriva lui Hristos. Acum ți-am pus etichetă. Femeie, tu vi să ne înveți mila, jertfa și iubirea? Care vroiai să o desparți pe "Bublișor" din primul post al tău aici, de prietenul ei? Fără să te lupți nici câtuși de puțin pentru ei? Acum tu vi și vorbești despre milă, jertfă și iubire? Deci acum pe lângă că ești doamnă "duhovnic", ne mai înveți și teologie? Fiindcă îl am exemplu pe Hristos, să spun și eu: înapoia mea, satano? fiindcă faci voia oamenilor și nu voia lui Dumnezeu? Citat:
Așa și tu acuma, doamnă "duhovnic", nu numai că nu crezi în Adevărul care te învăț, dar te și încăpăținezi, cu răzvrătire, tare în cerbice și crezi că minciunile care le-ai ascultat de la demoni, sunt adevărate... Of, femeie, femeie... Sufletul tău chinuit... Citat:
Hristos nu numai că "jignește", dar îi numește pe alții nu numai "satană", dar și pui de vipere, morminte văruite pe dinafară, îi dă afară cu biciul din templu, pe bișnițari și pe cei cu schimbul valutar. A greșit Hristos? Nu. Ci noi fiindcă suntem bolnavi, nevindecați, vedem un lucru greșit ce a făcut Hristos, dar nu-i greșit, e sănătos și mântuitor, tot ce a făcut Domnul. Explic: 1. Tu dacă intri în Biserică, și vezi un om în Sfântul Altar, cu picioarele suit pe Sfânta Masă dansând, mai dând și cu picioarele în Sfântul Chivot sau altele făcând, nu te repezi la el să-i dai vreo două după cap și să-l scoți afară de haine, târâș? Și când l-ai scos afară, poate te mai milostivești de el și mai mult, să-i arunci și o găleată de apă rece pe cap, să-și revină, poate, din amețeala băuturii... Îi citești și câteva rugăciuni, îl miruiești, poate vor ieși demonii din el... Nu? Sau cum? Fără să-l atingi, îl rogi frumos să iasă de bună voie? Iar el zâmbește ștrengărește, ridică mâinile în sus, continuă dansul și mai lovește și alte obiecte liturgice de pe Sfânta Masă, nu? E bine? 2. Și chiar Pavel care spune: "Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește întru mine", deci Pavel, în care locuia Hristos, îi dă satanei pe Imeneu și Alexandru, spune Biblia, ca să se învețe să nu hulească, spune acolo. Deci nu doar că îi numește "satană", lucru care ar fi ușor și de preferat, dar îi dă satanei, adică anatema, afară din Biserică, pentru huliri. Ereziile sunt huliri. Toate hulirile sunt împotriva Duhului Sfânt și ale Sfintei Treimi. Și păcatele împotriva Duhului Sfânt, sunt de neiertat, spune Scriptura. 3. Domnul Treime prin cele 9 Sfinte Sinoade Ecumenice, a păzit Sfântă Biserica Sa, deci pe noi, de huliri, de erezii și a dat satanei pe eretici, i-a dat anatemei. De ce? Fiindcă dacă omul e învățat Adevărul, îi este arătată Lumina, îi este arătată mântuirea și i se oferă în dar, cadou, gratuit, Calea, Adevărul și Viața, dogmele cele sănătoase și mântuitoare și acel om nu vrea să primească nimic, face rău Bisericii, o schimbă, o modifică, o alterează, spune că Biserica nu învață Adevărul, atunci acel om este în mândrie, e răzvrătit, urăște, hulește, minte, și da, trebuie dat satanei, pentru a fi păzită Biserica. Ducă-se satanei ! Anatema ! El a ales asta. Fiindcă de la satana a venit și acolo aparține, el și cei ce îl urmează sunt fiii blestemului, fiii diavolului, spune Scriptura, tatăl lor este diavolul, tatăl minciunii ! Și au fost trimiși, ca niște apostoli ai satanei, să răpească Biserica, oițele să le piardă, ca lupi răpitori ! La satana cu ei ! Anatema. Și nu numai omul, dar chiar și un înger din ceruri de vestește o altă evanghelie, să fie dat satanei, anatema cu acel înger ! suntem învățați de la Galateni 1, 8-9. 4. Deci, cu mult discernământ și dragoste, trebuie să privim pedagogia Duhului Sfânt de a păzi Biserica neîntinată, a o feri de ereziile demonilor, a da anatemei, a da satanei, pe oricine nu primește, nu păstrează, nu înmulțește, nu dăruiește Adevărul mântuitor al Bisericii, a o păstra mântuitoare, aducătoare și dăruitoare de mântuire, prin episcopii, preoții, diaconii, lăsați de Sfinții Apostoli ai lui Hristos. Asta ne-a învățat Hristos, în Persoana Sa, și în alte persoane, Sfinții Apostoli, precum Pavel și alții, egali toți între ei, dăruiți Bisericii, slujitori pentru omenire, prin Biserica ce ne este calea, strâmtă, îngustă și grea, ce ne aduce Împărăția Cerurilor. 5. În plus, mai profund teologic, nu trebuie să dăm afară cu biciul pe demonii dinăuntrul templului sufletului nostru? Bisericii, cetății noastre? Și dacă putem, și din templul sufletului altora? Iată ce multe ne învață Hristos... Nu mai crede minciunile înșelărilor diavolești. Sunt și preoți și episcopi, ai noștri, care pot fi înșelați, să spună că Hristos nu a "jignit", dar ei fără să înțeleagă pedagogia lui Hristos, pe acei preoți și dacă îi întrebi: "sunt sau nu sunt romano-catolicii, eretici?" îți vor spune că nu sunt eretici. Deci acei preoți, pot fi amăgiți atât de ușor și cred minciuni, că franco-latinii "romano-catolicii" nu sunt eretici, la fel cred și minciunile că Hristos nu ar fi jignit și că a jigni este opus misiunii lui Hristos. Asta-i înșelare diavolească să acopere pedagogia iubirii. Iar cu vorbitul cu demonii, este când nu ne dăm seama ce gânduri primim, ce ispite vin în minte, le dăm drumul în inimă, le ascultăm, vorbim cu ele, deci cu demonii. Nu știm că sunt ispite, nu știm să le alungăm, nu știm să le ținem departe, nu știm ce e harul, nu știm să deosebim harul Domnului de cel al demonilor, care au fost și ei îngeri de lumină și imită harul, fiindcă au trăit în el, deci nu știm să ne deschidem harului Domnului, nu știm să-l păstrăm... Asta se numește că stăm de vorbă cu demonii. Sfântul Pimen cel Mare, în Pateric, avea ascultare de la duhovnic să primească demonii, ispitele și să stea de vorbă cu ele, cu toate, cât mai mult, ca să vadă unde ajunge minciuna și înșelarea demonică, să știe să se lupte cu ea și să o biruiască. Dar era un caz aparte. Un duhovnic luminat sau îndumnezeit, la 3 persoane diferite, ce au același păcat, dă 3 canoane diferite. Deci "vorbirea cu ispitele", e subiect foarte vast. Citat:
Ce folos îți este, dacă tu vi de la Pavecerniță, unde-ai stat o oră, și te pui pe youtube și stai 2-3 ore? Chiar o oră dacă stai pe youtube, au răpit demonii lucrarea ta cea bună, adunată de la Pavecerniță. Cu ce te lauzi, suflete? Crezi că e ceva al tău? Crezi că poți ceva? Poți în Domnul, ca să-ți fie adunat, pentru furtunile de mai târziu ce-ți vor veni. Youtubul face ca pământul inimii tale să fie plin de spini. Și se împlinește cuvântul de la pilda semănătorului, "Altele au căzut între spini, dar spinii au crescut și le-au înăbușit." - Matei 13, 7. Nu spun să nu intri deloc pe youtube, dar dacă la Pavecerniță ai stat o oră, pe youtube stai fix un sfert de oră, cronometrat pe ceas. Apoi, dacă vrei neaparat să stai pe laptop și nu te poți abține, cu măsură, stai pe forum, citește PSB, Filocalii, pdf-uri creștine, etc. Evită maxim, să-ți distrugi timpul, atât de prețios mântuirii tale, pe nimicuri. Deci să răspund și eu întro doară la întrebarea ta, să nu spui că sunt arogant și evit răspunsul, nu că n-aș fi, pomenește-mă, dar uite, pun toate cântările care le găsesc, pe glasul de rând al săptămânii.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 08.08.2016 at 00:28:32. |
|