![]() |
![]() |
|
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate dai niste exemple...Ce ti-ai dori tu de la un ortodox si ce nu. Mi se pare ca esti nemultumita de ceva si prea pretentioasa. Sigur ca trebuie sa pui niste conditii, dar si sa ai grija sa nu pui stacheta prea sus. Pana si un preot poate avea probleme cu casatoria si anumite defecte. Si atunci nu mai este ortodox? Si sa stii ca intr-o casnicie nu conteaza numai credinta ca atare. Sigur ca prin ea se stabilesc multe lucruri, dar poate sa fie un cuplu foarte ortodox si totusi sa nu functioneze, sa nu se potriveasca. Atentie, sa nu cadem in fariseism si extremism! Am scris aici pentru ca deranjeaza mult judecarea permanenta a celuilat si clasificarea lui aiurea in tramvai. Si legat de exemplul cu copiii - nu omul stabileste numarul copiilor, ci Dumnezeu. Unui ii da intr-una, altuia nici unul. Si uite asta este si un exemplu de criteriu pentru un adevarat cuplu si care nu are neaparat legatura cu ortodoxia. Exista oameni care nu vor, altii care nu pot avea copii, sau nu asa multi. Nu sunt de condamnat. Sunt oameni care au probleme de sanatate sau de alt fel si nu au posibilitatea sa aibe un copil, sau sa creasca 10 si nu inseamna ca nu ortodocsi (buni) Trebuie discutate inainte de casatorie aceste aspecte. Casnicia nu inseamna numai mers la biserica, rugaciune si post, ci mult mai mult. Cred ca aici este problema ta. Si inca ceva - daca tot cautam perfectiunea, ramanem singuri. Nici noi insine nu suntem perfecti. Noi ce oferim totusi? La asta te-ai gandit?
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 06.09.2016 at 11:41:16. |
|