Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Resurse ortodoxe on-line

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2016, 21:08:39
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai se pare ca voi credeti ca popii sau "monahului" ii este permis orice. Adica oricand i se nazare lui, il poate acuza pe ierarh de erezie sau poate arunca anateme in stanga si in dreapta si daca ierarhul il readuce cu picioarele pe pamant, este prigoana. :)
Eu nu stiu care e treaba cu monahul Ioan, stiu ca prin Grecia monahii de pe Muntele Athos ieseau in procesiune in orasele mari si protestau alaturi de mireni cand se ivea cate o provocare.

Probabil el o fi copiat modelul pe considerentul ca-i iese la fel, fara sa tina cont ca romanii nu au aceeasi coeziune sociala.
Pe Muntele Athos, trebuie sa faci fel si fel de formalitati cu permisul de sedere, nu cred ca sta oricine acolo, de fapt nici nu stiu daca el e de pe Athos sau nu e treaba lui, raspunderea lui.

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Smecheri grecii aia. Ii intarata pe ai nostri sa recurga la gesturi extreme spunandu-le ca nu-i nici o problema daca ii opresc pe ierarhi de la pomenire, ca s-ar umple vezi Doamne de virtute. Dar ei nu o fac, cand e vorba sa actioneze, nici marele teolog si nici marele Mitropolit care altfel se lupta pe viata si pe moarte cu ereziile, spun ca ecumenistilor nu le-a reusit planul in Creta asa ca nu-i nici un motiv sa intrerupa pomenirea ierarhilor. Noi in schimb pe aici, trebuie sa-i aplaudam pe aia care o fac sau pe nefericitii care arunca anateme asupra ierarhilor nostri.
Grecii au avut ierarhi care s-au opus, spre deosebire de B.O.R., e o mica diferenta ca in B.O.R. credinciosii sunt considerati niste vite care trebuie luminate si daca nu se propune nici mai mult nici mai putin decat arestarea si masuri de forta impotriva lor.

Cat despre limbajul agresiv, intr-adevar monahii romani de pe Athos de la schiturile romanesti nu l-au folosit la adresa Patriarhului si a ierarhilor desi probabil ca nu gandesc tocmai bine de ei.

E curios sa vedem cati ierarhi romani sunt bine primiti pe Athos, ca Athosul da ora exacta in ortodoxie si cati au dispozitia si smerenia sa mearga pe Muntele Maicii Domnului ca sa ia invatatura si nu doar prin cancelarii de dialog mixt din Elvetia.

Last edited by Iorest; 15.09.2016 at 21:10:57.
Reply With Quote