![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Complex, Mihăiță, complex de vitamine :) îmi este tare rușine... De parcă mântuirea stă în gramatica unei limbi și vorbirea corect
:) Moise era bâlbâit atât de tare, că trebuia Aaron fratele lui să vorbească în locul lui. Și cine este Moise, că s-a coborât din Ceruri pe pământ să stea de vorbă cu Hristos, despre misiunea Lui... pe muntele Taborului, că s-a mirat și Petru când i-a văzut pe Moise și Ilie lângă ei, spunea să le facă colibe, că nu se mai sătura de bucuria de a vedea sfinții în slavă ! Rigurozitatea unei limbi? Hai să fim serioși. Noi nu suntem fixiști pe scrupulozitate, ca romano-catolicii, noi suntem liberi ! Și suntem oameni... Greșim ! Nu suntem infailibili. Să dea Dumnezeu să greșim numai în gramatica limbii, și nu alte greșele și patimi... Ptiu, spurcăciunea lumii și-a pământului ce sunt eu, neica nimeni ! Numai că dacă tu te mai duci la "messa" din romano-catolicism, nu ai să te mântuiești ! Ăsta-i complexul meu. Și multe alte complexe am, da așa este...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 31.10.2016 at 21:51:07. |
|