Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2016, 15:03:05
centesimusvicesimusoctavus's Avatar
centesimusvicesimusoctavus centesimusvicesimusoctavus is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2014
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pardon, noi nu avem nici o invatatura conform careia Dumnezeu a murit incetandu-si existenta, pe cand tu se pare ca simti nevoia de a apela la cele mai caraghioase teorii pentru a sustine un evident ridicol.
Caraghioase (și probabil chiar blasfemiatoare) sunt imaginațiile acestea cu Dumnezeu ce-Și încetează existența. Hristos spune că a fost mort, iar acum este viu în veci; iar eu Îl cred fără a mai specula cum poate Dumnezeu să moară și totuși să fie viu. Prea mult te preocupă aceste idei inaccesibile pentru un muritor legate de natura lui Dumnezeu, lăsând deoparte lucrurile descoperite în Revelația Divină. Scrupulos în izmă și mărar...
Citat:
Scriptura spune ca moartea sufletului e despartirea de Dumnezeu, dar asta n-ai sa o gasesti in manualele tale de doctrina ci doar in Scriptura, deci..
Deci pasajele postate nu spun textual de ”despărțirea de Dumnezeu” cu atât mai puțin de ”despărțirea sufletului de trup la momentul morții”. Chiar spiritualicește vorbind, un astfel de ”mort” nu are două componente despărțite între ele mergând independent fiecare pe un drum anume.

Citat:
"Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!" (Gen 2:17)

A murit Adam in ziua in care a mancat din pomul oprit?
Aici, Dumnezeu nu a accentuat ziua morții, ci certitudinea morții. Nu e locul să facem aici analiza textului original (ebraic), că o să te legi de alte amănunte insignifiante și ne depărtăm de subiect.

Citat:
Spune ca nu stiu nimic din cele ale acestei lumi, da talmacirea ta mai spune despre tine ca esti nesimtit cand ramai fara argumente.

Inteleg ca ai motive sa fii sectar, ca e greu sa gandesti cu capul tau, da' badaran si mincinos sub ce motiv?
Sunt bădăran și nesimțit pentru că te simți tu incomod cu această dogmatică absurdă? Nu dragule, dacă ești ortodox, trebuie să-ți asumi și aceste roade ale Tradiției tale depărtate de adevărul lui Hristos și al apostolilor! Nu poți să te dezici de imaginile horror ale demonilor ce-l vizitează pe defunct înainte de urcarea sufletului lui la cer în concepția ortodoxă. Au, poți cumva?...
Citat:
Pardon, Cuvantul lui White este pentru tine Cuvantul lui Dumnezeu, noi preferam Biserica.
Eu nu am argumentat nici cu White, nici cu Biserica, ci doar cu Cuvântul Domnului. De ce nu încerci să faci același lucru, de ce ai nevoie de cârja Bisericii și a Sfintei Tradiții? Nu-și este de ajuns Cuvântul lui Hristos?
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor.
Reply With Quote