![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
„Dreptul și de Dumnezeu insuflatul părinte Maxim Kafsokalivitul înota în marea darurilor divine, care sunt dăruite din Fântâna veșnică a Harului ce-i împodobește pe toți sfinții. De asemenea, el avea un dar deosebit ce numai rareori este dat unora. Putea să zboare. Putea să meargă dintr-un loc în altul prin aer. Era o pasăre a cerului, atât la figurat cât și literal. Biograful său, Teofan Peritheoriou, a fost martor al harului său special. Iată cum descrie el: [...]Am mers în spatele colibei sale și, privind spre drumul lui Isaia, era acolo. L-am văzut lângă bazinul lui Agelarios, la aproape două mile distanță, pe o întindere colțuroasă a unui drum stâncos, foarte dificil. L-am văzut pe sfânt ridicat deasupra pământului în aer. El zbura ca un vultur deasupra pădurii și a stâncilor, venind spre mine. În acel moment, m-am speriat și am strigat: «Mare ești, Doamne, și minunate sunt lucrurile Tale și nici un cuvânt nu este îndeajuns spre lauda minunilor Tale». Fiindcă eram speriat, m-am tras înapoi, și el, cât ai clipi din ochi, a apărut în fața mea, cântând. Am căzut în genunchi, ca să-i fac plecăciune.[...]” Pasajul e din Patericul Atonit.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 23.12.2016 at 01:09:57. |
|