![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Orice creștin care convinge un îndărătnic, și-l "ia în spate" și-l căra la biserică, acela are o credință puternică. Și numai faptul de a convinge pe cineva, că intrarea pe ușa bisericii nu este intrarea la ghilotină.. Și-n momentul în care ai "târât" unul din ăsta în fața bisericii, tu ți-ai acoperit mulțime de păcate.
Pentru asta și preotul, este de multe ori înțeles greșit, când te cheama la biserică.. căci ce spune omul în gândul lui: "Ăsta vrea să mă duc să dau bani, de aia mă cheamă, vrea biserica plină! Păi ce.. eu îs prost, nu mă duc!" Primul care trebuie să fie credincios într-o famile este bărbatul, dacă nu el, poate soția, și dacă nu este nici unul, poate copiii. Și dacă nici copiii nu sunt, cei din jur și vecinii să-i cheme pe toți la biserică.. Eu îmi aduc aminte, că eram imediat după armată, și mă gândeam.. "Cum să mă duc eu la biserică să cânt la strană și să se uite toate babele la mine?" Iar bunica mea care m-a crescut, femeie dintr-o bucată, îmi zice: "Te-a făcut armata mare... și tot naiv ai rămas! Ia să mergi de acum la biserică că eu, nu așa te-am crescut!" Și cu rușine, cu sfială, am intrat în biserică, și mi se părea că sunt important și că toată lumea se uita la mine! Ca după ceva timp să îmi dau seama că fiecare avea treaba lui , sufletul lui și nimeni nu-mi purta grija. Și după aceea m-am dus mereu la biserică, ca un om normal, după un an și patru luni de armată. Și am cântat și la strană, m-am și spovedit, m-am împărtășit, fără ca cineva să aibă grija mea. Căci așa ai impresia când mergi prima dată la biserică, că toată lumea e cu ochii pe tine. Că tu ești străin de comuniune, nu comuniunea de tine. Tu în momentul în care ai intrat în comuniune, o întregești. Pentru că spune Sfantul Apostol Pavel: „Voi sunteți trupul lui Hristos și fiecare în parte mădularele Lui! Și dacă un mădular suferă, toate mădularele suferă împreună; și dacă un mădular este cinstit, toate mădularele se bucură împreună."(1 Corinteni 12:26,27) Deci în momentul în care nu ești în biserică, toată biserica suferă și în momentul în care te adaugi lor, ei se bucură involuntar! https://www.youtube.com/watch?v=UrFK...af35xkx2bdf4nr
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca pot primi niste raspunsuri | andrei23 | Generalitati | 28 | 19.06.2011 18:13:32 |
Caut niste raspunsuri | NeInocentiu | Secte si culte | 108 | 18.04.2011 13:43:12 |
|