Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
O spune Scriptura si am aratat foarte clar, dincolo de orice indoiala pentru oricine poate citi si intelege ce citeste.
A spus-o apostolul Pavel:
- cine vorbeste in alta limba vorbeste lui Dumnezeu
- mă rog în altă limbă
Pentru orice om, asta inseamna rugaciune.
Mai clar de atat nu se poate.
Ai recunoscut-o si tu, intr-un moment de sinceritate insa dupa ce ti-am zis ca esti singurul ortodox care a recunoscut, ai dat imediat inapoi, de frica.
Ti-am selectat postarea si ti-am pus-o de doua ori inaintea ochilor. Daca nici asa nu recunosti, nu o voi pune a treia oara.
Daca ti-e frica si nu mai vrei sa recunosti, te inteleg.
Iti dai seama ca scrie in Biblie. Dar daca ortodocsii nu invata asta, tu trebuie sa zici ce spune confesiunea ta.
|
Pentru ca ti-am explicat ce spune in acel capitol de o multime de ori si ai vazut ce inseamna vorbirea in limbi e evident ca nu te intereseaza adevarul, repeti necontenit ce spune cultul tau, deci minti deliberat (daca nu esti tol, cum am spus mai sus).
Acel capitol nu spune asa ceva, e o minciuna. Ar fi fost nestiinta daca nu ai fi stiut, dar ti-am explicat, deci stii acum. Intr-un singur loc din Sfanta Scriptura se explica ce este vorbirea in limbi, la Pogorare, unde scrie ca erau limbile popoarelor, deci nu sunete din alta lume. Avem, in plus, si marturia Sfantului Ioan Gura de Aur, care a trait in acele vremuri, nu la 1900.
In Corinteni 14, asa cum ti-am explicat inca de la primele mesaje, spune ca cel ce vorbeste in limbi se zideste doar pe el, daca nu exista traducator, pentru ca nimeni nu intelege ce spune in acea limba straina. Si, mai scrie acolo, ca in acest fel nu se zideste si Biserica, asa cum se intampla in cazul proorocilor. El vorbeste doar cu Dumnezeu pentru ca nu-l intelege nimeni, la fel si tu daca ai citi ceva in portugheza si nu ai un cunoscator al limbii portugheze in jur. De asemenea, Sfantul Apostol incurajeaza vorbirea in limbi, dar sa taca in Biserica daca nu exista traducator. In schimb spune ca rugaciunea in alta limba nu e benefica nici pentru cel ce o face, daca nu talamceste limba, pentru ca mintea nu participa la rugaciune. De aceea spune ca duhul se roaga, dar mintea nu. De aceea recomanda rugaciunea intr-o limba pe care o poate intelege si mintea. Nu mai repeta aceleasi neadevaruri la infinit, facandu-te ca nu vezi ce ti se raspunde.