![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Da este greu și dureros să iei jugul Legii lui Dumnezeu, căci atunci fără îndoială că va trebui să înceteze joaca de-a viața și să înceapă viața cea adevărată, prin purtarea crucii. Pesemne că dumneavoastră împreună cu soțul ați intrat deocamdată doar în pridvorul cortului vieții creștine. Iată de ce dorințele dumneavoastră se schimbă cu atâta ușurință și lipsă de responsabilitate. Frica de Dumnezeu încă nu s-a atins de inima dumneavoastră, iar noțiunea de viață veșnică vă lipsește întru totul! De aceea, nici eu nu vă pot vorbi deocamdată decât despre cele din afară. Nu știu cum se va termina pentru dumneavoastră procesul.
Una știu, că dumneata n-ar fi trebuit să fii de acord cu divorțul. Nu poți să o iei de la capăt toată viața, alunecând mereu doar la suprafața ei. E timpul, și demult a sosit timpul, să vă interiorizați și să săpați cu râvnă și multă sudoare în profunzimea sufletului dumneavoastră. Continuați să vă rugați pentru soț, cereți ajutor de la Apostolul iubirii, Sfântul Ioan Teologul. Încredințați-vă voii lui Dumnezeu, nefăcându-vă nici un fel de planuri pentru viitor. Încercați să evaluați din punct de vedere creștinesc fiecare pas pe care-l faceți. Dumnezeu să vă înțelepțească! (Arhimandritul Ioan Krestiankin, Povățuiri pe drumul crucii, Editura de Suflet, București, 2013, pp. 86-87)