![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cu prilejul începerii Postului Sfintelor Paști, Pr. Constantin Necula, consilier misionar-pastoral și de imagine al Mitropoliei Ardealului, a făcut mai multe recomandări pentru credincioșii care doresc să împlinească așa cum se cuvine „urcușul spre înviere”.
„Nădejde, conștiință și o inimă care bate pentru mântuire”, recomandă părintele, dar nu fără Mântuitorul. „Nu e greu, e imposibil fără Hristos”, a atras atenția preacucernicia sa. În declarațiile făcute pentru Agerpes, Pr. Necula a subliniat faptul că „oricât ar fi de puțin efortul nostru, el este luat în seamă de Hristos, bucurosul nostru Dumnezeu”. Pe lângă recomandările făcute, părintele profesor a evidențiat faptul că „postirea refuză norma, pentru că dovedește libertatea de a împlini articularea noastră în Trupul cel tainic al Mântuitorului, care este Biserica”. Pr. Necula a spus că cel mai important exercițiu legat de postire este asumarea omeniei: „Să ne dăm seama dacă suntem ok ca oameni, pentru că Postul cel Mare are și sensul acesta de a ne asuma omenia. La vremea de acum a dezbinării generalizate, cred că acest exercițiu al reînomenirii noastre devine extrem de important. Fundamental.” Părintele a evidențiat, de asemenea, și faptul că „împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului este punctul culminant al postirii”, pentru că „a te împărtăși cu Hristos înseamnă a fi părtaș Învierii”.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro | mihailt | Generalitati | 6 | 14.01.2011 22:11:54 |
Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere | fragmente | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 13.09.2010 09:25:35 |
Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 14.06.2010 17:59:31 |
Am noutati: cred ca stiu cine e NOI | mq | Generalitati | 19 | 02.09.2009 13:54:01 |
Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! | mihailt | Generalitati | 3 | 21.05.2009 21:43:39 |
|