![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt, apostolul Pavel, a dat acest sfat celor care n-au citit versetul de dinainte, sau nu sunt de acord(nu se pot abtine): 1. Cât despre cele ce mi-ați scris, bine este pentru om să nu se atingă de femeie.(1Cor7,1) I-am prezentat acest verset unui amic, l-a citit,... la recitit,... s-a uitat luuung la mine si mi-a zis: -"Nu inteleg". Acelasi lucru(1Cor7,1) le-a spus Tatal lui Adam si Eva. Citat:
9. Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții,(1Cor69) Daca Iisus ar fi instituit cununia prima taina, atunci, ca s-o intareasca, El Insusi S-ar fi casatorit, nu crezi? Dar El ce ne spune? 50. Și știu că porunca Lui este viața veșnică. Deci cele ce vorbesc Eu, precum Mi-a spus Mie Tatăl, așa vorbesc.(In12,50) Deci, oare ce I-a spus Tatal lui Iisus sa ne vorbeasca noua despre casatorie? De la Adam incoace toti avem chemare spre monahism(1Cor7,1), dar prea putini ascultare (aceeasi ascultare ca Adam). Citat:
12. Că sunt fameni care s-au născut așa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, și sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înșiși, pentru împărăția cerurilor. Cine poate înțelege să înțeleagă.(Mt19,12) Am confirmarea ca tentatia sexuala se transforma in mare putere duhovniceasca prin straduinta, inchinare si tenacitate. E drept ca e mai usor sa te mentii imaculat daca din copilarie ai fost invatat sa te feresti de tentatii; lui Adam doar i s-a spus la maruritate sa nu guste si... "a cazut"(in greseala) ca n-a invatat din copilarie sa se abtina.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 20.10.2019 at 06:15:58. |
|