![]() |
![]() |
|
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Biblia spune și că orb pe orb nu se pot călăuzi, deci și noi fără rolul taumaturgic al Bisericii am fi cel mult niște vorbitori iscusiți sau nu. Citat:
Citat:
Cerșetorul poate doar să refuze ajutorul și atât, dacă face mofturi nu e cerșetor ci se crede patron pe buzunarul altuia. Citat:
Și uite așa acel cerșetor sau altul va fi acolo și peste un an și peste 10-20-30 se va muta doar printre orașe și capitale europene și nord-atlantice, soarta lui nu se schimbă cu nimic, doar proliferează jmecheria, de a face bani pe spatele altuia fără muncă, nici nu știi dacă rămân banii la el sau îi iau alții care au vile. Din păcate cerșetoria e industrie pentru mulți și nu mai poți să distingi între sărman lovit de soartă și sărman folosit de alții sau țepar emoțional. Citat:
A da bani unui vicios nu face decât să-i hrănească viciul și să-l facă să-și rafineze scamatoriile emoționale cu care vede că i merge când e disperat. Aș dori să-i cunoaștem pe câți mai mulți dintre cei care au fost la casa de copii în orfelinatele alea ale groazei și au reușit, unii în profesii bune, dar lor le e rușine să se arate, ca să nu fie arătați cu degetul ei sau soția/socrii, să nu atragă un dispreț elitist asupra lor din partea unora care judecă superficial și cărora le e ciudă că au ajuns sus. Ai fi surprins de ce au reușit unii în viață (eu am auzit o poveste), inițial neavând nici după ce să bea apă, neavând cui să spună mamă, neapucând-o nici pe calea băuturii, drogangelii, curvăsărelii, a jocurilor de noroc sau anturajelor bagabonțești stradale, ci făcând lucruri cu multă muncă, trudă, abnegație, răbdare, clădind în timp. Cred că unii ar face depresie dacă ar vedea cum au risipit timpul având familie bună și au ajuns în gard sau impas versus cum au fructificat alții fără familie bună timpul și munca, înzestrările mentale și îndemânările, orice mic talant. Te judeci prea aspru, din Franța încă de pe timpul lui Sartre, pe lângă Paris și marile orașe, erau tot felul de oameni specializați în a păcăli, așa scamatori și artiști, nu găsești nici în teatru cum sunt unii pe străzi.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 15.11.2021 at 00:53:15. |
|