Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2023, 13:56:38
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Religia: Ortodox
Implicit 11 aprilie partea I

Citat:
În prealabil postat de Moroco Vezi mesajul
De buna vestire Cereasca, 7 aprilie, serbata in Cer, la slavi si pe Atos... si de invierea lui Lazăr ieri 6 aprilie in zBOR cu par. profesor Constantin se spune o urare frumoasa, un salut, ceva bun de genul: Hristos s-a pogorat, Domnul s-a daruit si s-a intrupat,..., Domnul este cu tine,...omenire si fii ai omului... asa ca in plina revenire a iernii pe meleagurile noastre avem iata o speranta ca un ghiocel alb al iubirii nepacatoase rasarit in adancul pantecului Credintei si Intelepciunii.

Psalmul 75 (al imblanzirii razboinicilor cumpliti in necredinta lor oarba)
1. Cunoscut este în Iudeea Dumnezeu; în Israel mare este numele Lui.
2. Că s-a făcut în Ierusalim locul Lui și locașul Lui în Sion.
3. Acolo a zdrobit tăria arcurilor, arma și sabia și războiul.
4. Tu luminezi minunat din munții cei veșnici.
5. Tulburatu-s-au toți cei nepricepuți la inimă, dormit-au somnul lor și toți cei războinici nu și-au mai găsit inimâinile.
6. De certarea Ta, Dumnezeule al lui Iacob, au încremenit călăreții pe cai.
7. Tu înfricoșător ești și cine va sta împotriva mâniei Tale?
8. Din cer ai făcut să se audă judecată; pământul s-a temut și s-a liniștit,
9. Când s-a ridicat la judecată Dumnezeu, ca să mântuiască pe toți blânzii pământului.
10. Că gândul omului Te va lăuda și amintirea gândului Te va prăznui.

11. Faceți făgăduințe și le împliniți Domnului Dumnezeului vostru. Toți cei dimprejurul Lui vor aduce daruri
12. Celui înfricoșător și Celui ce ia duhurile căpeteniilor, Celui înfricoșător împăraților pământului.

Psalmul 76 (despre minunea intruparii Domnului din Fecioara preacurata)
1. Cu glasul meu către Domnul am strigat, cu glasul meu către Dumnezeu și a căutat spre mine.
2. în ziua necazului meu pe Dumnezeu am căutat; chiar și noaptea mâinile mele stau întinse înaintea Lui și n-am slăbit; sufletul n-a vrut să se mângâie. (sa se autopileasca)
3. Adusu-mi-am aminte de Dumnezeu și m-am cutremurat; gândit-am și a slăbit duhul meu.
4. Ochii mei au luat-o înainte, treji; tulburatu-m-am și n-am grăit.
5. Gândit-am la zilele cele de demult și de anii cei veșnici mi-am adus aminte și cugetam;
6. Noaptea în inima mea gândeam și se frământa duhul meu zicând:
7. Oare, în veci mă va lepăda Domnul și nu va mai binevoi în mine?
8. Oare, până în sfârșit mă va lipsi de mila Lui, din neam în neam?
9. Oare, va uita să Se milostivească Dumnezeu? Sau va închide în mâinile Lui îndurările Sale?
10. Și am zis: Acum am început să înțeleg; aceasta este schimbarea dreptei Celui Preaînalt.
11. Adusu-mi-am aminte de lucrurile Domnului și-mi voi aduce aminte de minunile Tale, dintru început.
12. Și voi cugeta la toate lucrurile Tale și la faptele Tale mă voi gândi.
13. Dumnezeule, în sfințenie este calea Ta. Cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru? Tu ești Dumnezeu, Care faci minuni!
14. Cunoscută ai făcut între popoare puterea Ta. Izbăvit-ai cu brațul Tău poporul Tău, pe fiii lui Iacob și ai lui Iosif.
15. Văzutu-Te-au apele, Dumnezeule, văzutu-Te-au apele și s-au spăimântat și s-au tulburat adâncurile.
16. Glas au dat norii că săgețile Tale trec.
17. Glasul tunetului Tău în vârtej, luminat-au fulgerele Tale lumea, clătinatu-s-a și s-a cutremurat pământul.
18. În mare este calea Ta și cărările Tale în ape multe și urmele Tale nu se vor cunoaște.
19. Povățuit-ai ca pe niște oi pe poporul Tău
, cu mâna lui Moise și a lui Aaron.
7, 8, 9, 10, 11 aprilie cu par. profesor Constantin

partea I
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 25.04.2023 at 14:38:23.
Reply With Quote