Citat:
În prealabil postat de Adr.iu91
Gandeste-te ca Iisus a tinut 40 de zile post negru in desert, mergand pe jos, pe caldura aia insuportabila, am auzit ca la manastiri (ortodoxi, si poate si catolici) se practica multe zile post negru, mi se pare ca mi-ai mai zis.
|
Când e cald ți mai ușor post decât pe frig, până la un punct mișcarea ajută trupul când postește.
Citat:
Nu scrie, dar ca Ortodoxi luandu-ne dupa Iisus, am imprumutat aceasta traditie a postului negru. Este dovedit spiritual, dar si stiintific ca postul negru este cel mai benefic pentru om.
|
Cine ar putea susține contrariul, dar e greu să ții negru când mergi la lucru, atâta tot, eventual ții când ești liber dar Duminica nu se ține post negru din ce știu.
Cine poate posti mult și pe la mănăstire și-a obișnuit corpul așa în ani sau zeci de ani.
Citat:
In primul rand slabesti firea, prin postul negru, si faci un corp mai obosit sa zic asa, si rugaciunile au mai mult efect, fata de atunci cand mananci pe burta plina si ai mancat carne de porc/pui si cu de toate.
|
Logic, chiar și de ai ține dietă fără nicio încărcătură religioasă în spate, tot e mai bine decât să mănânci.
Citat:
Eu am cerut voie de la duhovnic ca sa tin post negru, e bine inainte sa vorbesti cu un duhovnic inainte sa faci asta. Si nu regret, te simti altfel in ziua respectiva. La inceput e greu ca te ia cu ameteli, dar ameteala e un proces normal, incepe ketoza in organism, dar spre finalul zilei e mai bine. Alti preoti ortodoxi spun ca se tin doar in zilele calendaristice, dar altii zic, daca organismul tau poate, poti sa tii oricand.
|
Păi poți posti oricând, sunt oameni care nu sunt religioși și mănâncă vegetarian, spunea un om care are o tabără de post cu apă, că a trecut cel mai ușor prin postul cu apă un om care era vegetarian.
Deci la organism obișnuit, se absoarbe altfel disconfortul postului.
Citat:
Si, Iorest, chiar iti recomand sa incerci sa tii post negru, o zi, vei simti efectele, mai ales la rugaciuni. Daca vrei in ziua cu Maslul la biserica, atunci sa tii post negru toata ziua (cu o seara inainte sa incepi bineinteles), dar sa vorbesti cu un duhovnic mai intai.
|
Nu am spus că nu am ținut deloc post, am spus că e greu să ții în fiecare săptămână 53 de săpt pe an în condiții în care ești solicitat din altă parte și nu ești la o mănăstire unde fișa postului e să te rogi și să postești.
Nu înțeleg de pildă de ce nu ai ține post la o mănăstire, adică rugăciunea, contemplația spre asta duc, trebuie să faci eforturi să cauți hrană separată.