Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2024, 14:15:40
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
Poate Mihailc știe mai mulți ierarhi români care ar fi ajuns în scaun cu rotile, eu însă am auzit numai de IPS Antonie Plămădeală.
Ce treabă are că era pe final plimbat în scaun cu rotile episcopul locului, poate e o ficțiune, Plămădeală nu ar fi persecutat preoți deținuți politic, poate tu ar trebui să nu-ți bei călimara cu cerneală, eu am văzut filmul înaintea ta și nu mi s-a părut nici vitriolant - nici iconic.

Să faci un film să te răfuiești cu ierarhul locului fără să spui nimic concret iarăși e o risipă de resurse.

Citat:
Oricum filmul este o ficțiune, o lucrare artistică, prin urmare un personaj de-acolo poate să reprezinte mai multe tipuri de personaje reale, lucru pe care ar fi trebuit să îl știi dacă nu ți-ai fi „băut călimara cu cerneală” (deși acum vii cu tupeu să ne ții „predici”).
Am văzut filmul înaintea ta și am auzit de Ciprian Mega de minim 8 ani, am citit și o carte de-a lui, celelalte 2 Fascinația Haosului și Rugați-vă pt Fratele Teoctist sunt de negăsit nici la anticariat, de fapt sunt semnate de Ioan Buga și el e doar vioara a 2-a.

Pt cunoștința ta generală pr Ciprian nu e consistent - când critică ierarhii pt referendumul pt familie că ar fi chipurile o inițiativă neoprotestantă, când îi acuză că au o cabală homosexuală pe unii, or e una or e alta.

Deci nu înțeleg nici eu ce vrea acest domn câteodată, are obiceiul de a arăta cu degetul.

La un moment dat a făcut Biserica de la spital și nu s-a abținut să se compare cu Catedrala din Oradea, în loc să dea slavă Domnului că a terminat-o, lui îi arde de comparații și ambiții.

Totuși ca preot oricât bine ai face trebuie să fii reținut.

Citat:
Ceea ce eu am spus este că o aluzie clară este la IPS Antonie și de fapt referințe la aspecte ce țin de mitropolia Ardealului sînt mai multe; a, că personajul poate să reprezinte să zicem și alte persoane reale, eu nu exclud așa ceva, eu doar am scos în evidență că referințe la aspecte legate de mitropolia Ardealului sînt într-un număr semnificativ, iar filmul nu scoate în evidență multe alte mîrșăvii „bisericești”, totuși e vorba de un film, nu de un roman „în 5 volume”.
Nu e niciun fel de aluzie la Mitropolia Ardealului, cel puțin nu se simte decât de tine care ai ceva cu Necula și ÎPS Laurențiu Streza și vrei să-i bagi în toate contextele negative.

Last edited by Iorest; 15.05.2024 at 14:18:28.
Reply With Quote