Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2025, 10:28:57
MihaiAlex
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Dragă Mihai, cred că a cere sfat este ceea ce toți ar trebui să facem atunci când suntem în cumpănă, dar folosindu-ne și de propriul discernământ, ca să alegem doar cuvinte înțelepte.

Indiferent de ce te-ar sfătui unul sau altul pentru o situație particulară ca a ta, va trebui să te folosești de cele spuse doar ca de un ghidaj. Răspunsul trebuie să vină în cele din urmă din mintea și inima ta. Iar ca el să fie bun, mintea și inima au nevoie atât de cunoaștere, cât și de limpezire și curățire.

Prin cunoaștere am în vedere mai ales cele despre păcat - ce este în general, respectiv ce înseamnă el cu referire la cele descrise de tine, unde e vorba mai ales despre păcatele trupești. Dar trupul are mare importanță în legătura cu Dumnezeu, nu degeaba este numit "templu al Duhului Sfânt" de către Apostolul Pavel. Și Duhul Sfânt nu poate locui decât într-un templu curat. Trist este că, atunci când trăim în păcate, nu ne dăm seama că nu suntem curați și, prin urmare, lipsiți de har.

Ajungând în starea asta, trebuie să acceptăm că discernământul nostru cu privire la păcat tinde către zero și avem nevoie de cineva ca să ne învețe. Un duhovnic bun, dedicat, care să-ți explice care sunt păcatele trupești, ți-ar fi foarte util. Cunoașterea învățăturii Bisericii cu privire mântuire (inclusiv la păcat) este de mare ajutor - și mă gândesc mai ales la Evanghelii și Noul Testament în general.

Găsești materiale valoroase inclusiv pe acest forum, dacă faci o cercetare pe tema asta. Aș spune, pentru început, să cauți a înțelege ce este curvia și preacurvia, apoi perversiunile sexuale (neadmisibile nici măcar în afara postului) - de ce ele aduc moarte sufletului. Ce este pocăința, care vine în urma conștientizării stării în care ne aflăm, și care ne reînviază. Apoi, ce este iubirea - care ar fi temeiul căsătoriei, ce este aceasta din urmă și care ar fi roadele ei.

Dacă întreprinzi o astfel de cercetare, cu siguranță vei găsi și răspuns la întrebarea ta.
multumesc pentru raspunsul ponderat si fara judecata, insa eu vorbeam serios; nu sunt in cautare de vorbe goale.
Reply With Quote