![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
fiecare e liber sa se uite sau nu ,dar de folos nu ii foloseste la cel ce se uita!Mai bine sa citim atitea carti de suflet folositoare si decit TV ,mai bine citim1-2 acatiste in plus ..si din vietile sfintilor ,caci ne e de folos sufletesc .Tre sa evitam ceea ce nu ne foloseste la mintuirea sufletului.
|
|
|
|||
|
|||
|
Si televizorul este o ispita pe care trebuie sa o biruim!Cu un cutit poti taia o felie de paine si hrani un om sau injunghia un om!cu televizorul poti ucide un suflet sau il poti salva!Televizorul este un mijloc de comunicare.Tu esti vinovata cand participi la o comunicare rea!
Dupa emisiunile pe cre le urmaresti stii cine esti si care va fi plata ta!....si este drept:multi chemati,putini alesi!
|
||||
|
||||
|
Spunea Pr.Prof. Ioan Ica Jr. la un curs: "cel mai mare efort ascetic pe care ar trebui sa il faca un mirean, este sa inchida TV si sa nu il mai deschida"!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Este cred cel mai usor efort ! Adevarul ca mintea este facuta, creata sa lucreze neancetat. Si-n timpul somnului ea lucreaza din plin, hranindu-se cu cele ce le-a acumulat dintr o anumita perioada. De hrana proasta a avut parte, prostia va salasui in ea, trandavia, delasarea, deznadejdia, informatia formata de alte minti , data spre hranire neconditionat. O tembelizare, un drog, o pierdere de timp, un tabiet , un tic, orice ce poate defini pierderea efectiva a timpului ce tot noi ne vaitam de scurtarea si repeziciunea cu care trece.
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
sau se smerea acest profesor? shtiind doar ca mai vorbeshte pe TV Trinitas din cand in cand pare-mi-se? ce a vrut sa spuna defapt shi in ce context?.... vezi draga geo, o dovada clara a mea de indignare... ma iarta, shi nadajduiesc ca o sa ma ierte shi proful acela Ica... care la ce s-o fi referit? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat: